Hogy hány évesen halt meg Yoda? Most már erre is van válasz!

Yoda az egyik legnépszerűbb karakter a teljes Star Wars franchise-ban. És egyben az egyik legerősebb Jedi mester is volt, aki kulcsfontosságú szerepet töltött be mind az eredeti trilógiában, mind a később készült előzménytrilógiában. Mint tudjuk, Yoda nem harcban halt meg, hanem öregségében, méghozzá a A Jedi visszatérben. De azt tudjuk, hogy hány éves volt?

Az egyértelmű, hogy Yoda faja egészen más tempóban öregszik, mint az emberek. Ennek megfelelően Yoda sokkal öregebb volt, mint azt sokan elsőre gondolnák. Láthattuk őt az előzménytrilógiában, mint a Jedi Tanács elnöke, de ő volt az, aki több Jedit is megtanított az erő használatára. Köztük Obi Wan Kenobit és Luke Skywalkert is.

Bár a Star Wars I. rész - Baljós árnyak előtti életéről nagyon keveset tudni, azt is inkább csak könyvekből és képregényekből, a legendák szerint Yoda 50 évesen vált Jedi lovaggá, majd 100 évesen Jedi mesterré. Ebből is látszik, hogy az ő, illetve faja esetében az öregedés egészen más tempóban zajlik. Ennek fényében talán nem is annyira meglepő, hogy Yoda kereken 900 éves volt, amikor a A Jedi visszatérben végül meghal és eggyé válik az erővel.

Sokáig Yoda volt az egyetlen a fajából, akit a filmekben láthattunk, de mostanra van egy új kedvence a közönségnek, méghozzá A mandalóri sorozatban megismert Grogu, avagy baby Yoda. Bár a sorozatban valóban egy csöppséget láthatunk, kiderült róla, hogy ő bizony már ötven éves.