A kaszkadőr című romantikus akció-vígjátékban Emily Blunt és Ryan Gosling mellett egy különleges karakter is feltűnik: egy kutya, amely csak franciául ért.

Ryan Gosling elmondta, hogy a kutya szerepeltetése egy személyes tisztelgés felesége, Eva Mendes és az ő egykori kedvence, egy belga juhász, Hugó előtt. A film rendezője, David Leitch azt is hozzátette, hogy a kutya szerepeltetése a filmbe nem csupán egy humoros elem, hanem az akciójeleneteket is izgalmasabbá tette. A filmben végül nem egy belga juhász, hanem két nőstény ausztrál kelpie játssza a kutyát.

A kaszkadőr ugyanakkor nem csak Mendes egykori kedvence, de az akció- és kalandfilmekben dolgozó kaszkadőrök előtt is tiszteleg, akik a munkájukkal jelentősen hozzájárulnak egy produkciók sikeréhez, és akik neve gyakran csak a stáblista végén, apró betűkkel szerepel.

Nem mellesleg David Leitch, a film rendezője maga is kaszkadőrként kezdte a pályafutását, mielőtt rendezővé avanzsált volna, és olyan népszerű filmeket készített, mint a John Wick, az Atomszőke, a Deadpool 2 és A gyilkos járat.

Leitch egyik nem titkolt célja, hogy az Amerikai Filmakadémia Oscar-kategóriát hozzon létre a kaszkadőrök számára, amit eddig még nem sikerült elérnie, de reméli, hogy új filmje, amely ebben a kérdésben egyfajta felhívásnak is tekinthető, elősegíti ezt az áttörést.

A film hazai bemutatója 2024. május 2-án lesz.

akció | dráma | vígjáték

Colt Seavers (Ryan Gosling) egy öregedő, lecsúszott kaszkadőr, aki kétségbeesetten kapaszkodik az iparágban eltöltött sikeres éveibe. Most úgy tűnik, új esélyt kap, amikor... több»