David Zucker filmrendező az 1980-as években az egyik legnagyobb név volt, ha vígjátékokról volt szó.

Köszönhetően ez az olyan klasszikus vígjátékok sikerének, mint az Airplane! és a Csupasz pisztoly franchise, de már nem hisz abban, hogy bármelyik filmet is elkészíthetné Hollywood 2022-ben. Nos, megtehetnék, "csak viccek nélkül". Egy új interjúban (a Mediaite-on keresztül) Zucker azt mondta, hogy Hollywood "tönkreteszi a komédiát" azzal, hogy túlságosan érzékeny.

"Olyan sértőek lehettünk, amilyenek csak akartunk" - mondta Zucker a rendezői karrierjéről, amelybe a Horrorra akadva 3. és a Horrorra akadva 4. rendezése is beletartozott - "Oda mentünk, ahol a nevetés volt. Soha nem gondoltuk, hogy bárkit is megbántunk, de ha megbántottunk valakit, akkor tudtuk, hogy jó úton járunk. Ahogy telt az idő, a '90-es és a 2000-es évek felé haladtunk, és ez megváltozott... A Csupasz pisztoly vagy a Horrorra akadva filmeknél soha nem aggódtunk ezek miatt a dolgok miatt."

Zucker elárulta, hogy legalább egy filmes vezető nemrégiben megvetette az egyik még el nem készült forgatókönyvét, mert az olyan viccet tartalmazott, amiben egy női szereplőnek mellkisebbítésre volt szüksége.

"A jelenlegi írótársammal írtunk egy paródiát. - mondta Zucker - "Az egyik női vezető azt mondta: 'Ez a vicc kezd elég merész lenni'. Ez egy enyhe vicc volt a női főszereplőről, mivel a rendőrségen és az FBI-on keresztül jutott felfelé, és azt mondta, hogy mellkisebbítésre van szüksége, hogy beleférjen a kevlár mellénybe."

"Tiszta zabszem volt a poén, annyira enyhe (szerintünk)" - mondta Zucker a viccről - "Nem a legviccesebb dolgaink közé tartozik, de ez már túl sok volt. Azt gondoltam, 'Ha ez volt a kritérium, akkor nagy bajban vagyunk'. Tönkreteszik a komédiát az emberek kilenc százaléka miatt, akiknek nincs humorérzékük."

Zucker így zárta: "Amikor az Airplane! vetítéseit tartjuk, mindig felteszik a kérdést, hogy ma is meg tudnánk-e csinálni az Airplane!-t. Az első dolog, ami eszembe jutott, hogy persze, csak a viccek nélkül"."

Következő író-rendezői munkája, a "The Star of Malta" egy noir paródia, amelynek még nincs megjelenési dátuma.

84 Airplane!  (1980)

katasztrófafilm | szatíra | vígjáték

Mikor a repülőgép legénységét leveri a lábáról egy vírus, az utasok kénytelenek egy veterán vadászgép-pilótára bízni az életüket, aki azonban hibát hibára halmoz, mivel... több»