Láttad a Trainspottingot? Az utolsó belövést? Az Egy kosaras naplóját, vagy a Reqiuem egy álomért című filmeket? Nyomasztó, olykor sötét, máskor bizarr alkotások, melyek bemutatják, és talán némileg segítik megérteni a tudatmódosítószerek működését, és a szerhasználók sivár világát. Világhírű rendezők, és színészek mutatják be nekünk a poklok bugyrait megjárt groteszk alakokat a legkeményebb drogok, és függőségek ködén át.

Elgondolkodtál-e azon, vajon a filmekben látott képsorok mennyiben tükrözik a valóságot? Egyes alkotások vajon nem romantizálják, vagy jóhiszeműen ferdítik a keserű igazságot? Vajon van-e elrettentő hatása az így bemutatott függőségeknek, vagy a filmek épp ellenkező hatást váltanak ki? Csupán néhány kérdés a sok tucatból, melyekre választ keresnek a szervezők Magyarország kétségkívül egyik, a témában legavatottabb szakértőjét, Zacher Gábort segítségül hívva.

Az ország legnevesebb toxikológusa vadonatúj előadásában az amerikai drogfilmek mélyére ás 2020. március 17-én, 19 órától a budapesti Lurdy Moziban! 

Ha Te is szeretnél pároddal ott lenni az eseményen, nincs más dolgod, mint a játékot meghirdető Facebook posztban megírni (IDE KATTINTVA), kivel mennél el a rendezvényre, és automatikusan bekerülsz a péntek (március 13.) déli sorsolába! Sok szerencsét kívánunk!