Hamarosan a mozikban Etan Cohen filmje, melynek premierje kapcsán 6 érdekességet gyűjtöttünk össze, melyet érdemes tudnod a filmről.

Már csak hetek kérdése, és a mozikban a legújabb Arthur Conan Doyle-adaptáció, a Holmes és Watson. A film rendezői székét Etan Cohen foglalhatta el (Keményítőkúra, Holmes és Watson), míg a főbb szerepekben olyan színészeket láthatunk majd, mint Ralph Fiennes, Hugh Laurie, Will Ferrell, Steve Coogan, John C. Reilly, Rebecca Hall és Kelly Macdonald

Íme 6 érdekesség a premierfilmről, amit nem árt tudnod, mielőtt jegyet váltasz:

  • A film alapjául egy 1975-ös szkeccs szolgált a Saturday Night Live-ból, melyben szintén feltűnt Will Ferrell.
  • A Holmes és Watson már a hatodik Sherlock-adaptáció az elmúlt nyolc évben: Sherlock (BBC sorozat, 2010), Sherlock Holmes és Sherlock Holmes: Árnyjáték (2009, 2011), Sherlock és Watson (sorozat, 2012), Mr. Holmes (2015).
  • A film forgatása 2016. decemberében kezdődött meg a londoni Shepperton Studios falai között.
  • A film terve már 2008-ban felmerült. Ekkor még úgy volt, hogy Holmes-t Sacha Baron Cohen, míg Dr. Watson Will Ferrell alakítja majd. Végül Werrell kapta meg az ikonikus nyomozó szerepét, és hozzá csatlakozott John C. Reilly, aki Holmes társát, Watsont alakítja.
  • A film premierjét eredetileg 2018. augusztus 3-ra tűzték ki, melyet először novemberre, később pedig decemberre halasztottak. A csúsztatás okáról egyik esetben sem adott tájékoztatást a a Holmes és Watsont gyártó stúdió.
  • A film első előzetesét 2018. szeptember 28-án tették közzé, ami heves visszhangot váltott ki a közösségi oldalakon. Míg egyesek szerint John C. Reilly és Will Ferrell párosa a lehető legjobb választás, sokan kritizálták a trailert az infantilis, színvonaltalan humora miatt.

Hazai premierdátum: 2018.12.27.

A film előzetesét idelent tudjátok megnézni: