A rajongóknak elég nehéz elhinni, hogy léteznek olyan emberek is a földön, akik sosem hallottak még a Marvel képregényekről, azokon belül is az X-Menekről. Pedig nyilván sok ilyen van. De a dolog akkor lesz igazán különös, ha azt mondjuk, hogy Hugh Jackman is ilyen. Vagy legalábbis ilyen volt még az előző évezredben.

Az ausztrál színész kétségtelenül a 2000-ben bemutatott X-Men - A kívülállók mozival robbant be Hollywoodba. Hugh Jackman a film akkori bemutatója után egy interjúban mesélt el egy érdekes történetet, ami még 1999-ben esett meg vele egy repülőtéren.

Épp Torontóba érkezett meg, ahol a film meghallgatásait tartották. A repülőtéren a biztonsági ellenőrzés során a tiszt megkérdezte tőle, hogy mi járatban, ő pedig nem titkolta, hogy egy X-Men mozi castingjára érkezett a városba. Na, erre a tiszt felkapta a fejét és azonnal rákérdezett, hogy kinek a szerepére pályázik. Hugh Jackman azt válaszolta, hogy valami Rozsomák vagy mi. A tiszt erre felkiáltott örömében és azonnal kért egy autogramot, az sem érdekelte, hogy a színész jelezte, egyáltalán nem biztos, hogy végül ő fogja eljátszani.

Végül persze ő játszotta el, de saját bevallása szerint a repülőtéri eset előtt még nagyon nem volt képben. Azt tudta, hogy egy nagy költségvetésű projektről van szó, de a film előtt még sosem hallott sem Rozsomákról, sem az X-Menekről. Azt is csak akkor értette meg igazán, hogy ez sokaknak mekkora szám, amikor a repülőtéren szembesült a rajongással.

Hugh Jackman a 2000-es években aztán összesen kilenc moziban öltötte magára Logan, avagy Rozsomák (a filmekben tévesen Farkas…) szerepét és ezzel az egyik legkeresettebb színésszé vált. És nem mellesleg ő az egyik olyan színész, aki a legtöbb alkalommal játszhatta el ugyanazt a szuperhőst. Ma már bizonyosan nagyon képben van az X-Menekkel kapcsolatban is.