Ahogy arról a napokban mi is beszámoltunk, egyre súlyosbodik a helyzet Johnny Depp és Amber Heard között, ami a két színész karrierjére is egyre nagyobb hatással van. Románcuk 2017-ben ért véget, amikor két év házasság után beadták a válókeresetet. Csakhogy mindezt akkor és azóta is hangos botrányok és sárdobálás kíséri. A napokban azonban új fordulatot vettek a dolgok.

Míg az elmúlt időszakban a közvélemény nagy része inkább Heardnek adott igazat, aki zaklatással és erőszakoskodással vádolta meg ügyvédein keresztül Deppet, most könnyen lehet, hogy a visszájára fordulnak a dolgok. Felkerült ugyanis az internetre egy hangfelvétel, amelyen épp a színésznő fenyegeti veréssel akkori férjét.

Természetesen a dolog nem maradt visszhang nélkül, majd’ felrobbant a közösségi média az ügy kapcsán. Rajongók tömegei fordultak a színésznő ellen, és követelik, hogy vonja vissza a korábbi keresetét. De itt még nem állnak meg a követelésekkel, de ezek már nem is Heardet, hanem inkább a vele partneri szerződésben álló cégeket célozzák.

Rengeteg bejegyzést találni a Facebookon vagy a Twitteren, ahol a rajongók azt követelik a színésznővel együtt dolgozó márkáktól és cégektől, hogy azonnali hatállyal szakítsák meg vele a kapcsolatot, mert egy ilyen alak nem képviselheti őket a világ előtt. Sőt, sokan ezzel sem elégednének meg, azt szeretnék, ha a színésznőtől a jövőbeli szerepeit is elvennék. Ezek közül az egyik legnagyobb az Aquaman és az elveszett királyság lehet, amelynek forgatását még nem kezdték el, így viszonylag könnyen lehet keresni a helyére mást. Csakhogy egyelőre mind a film főszereplője, Jason Momoa, mind annak rendezője, James Wan kiállnak a Amber Heard mellett, nem szeretnének helyette mással dolgozni.

Depp oldalán viszont azt követelik sokan, hogy a színész kapja vissza azokat a szerepeket, amiket vélhetően a botrány miatt vettek el tőle. Saját bevallása szerint is a Disney emiatt nem vele tervezi folytatni (vagy épp újraindítani) a Karib tenger kalózai franchise-t. Más kérdés, hogy a Disney erről nyilvánosan másképp vélekedik. Ugyanígy kérdésessé vált, hogy Depp harmadszor is magára öltheti-e Gellert Grindelwald szerepét a Legendás állatok és megfigyelésük - Dumbledore titkai-ban, amit szintén elvehetnek tőle, bár ebben az ügyben J. K. Rowlingnak is van szava, aki ragaszkodik a színészhez.

Bizonyára itt még nem ér véget az ügy, és addig elhamarkodott dolog lenne bármelyik fél mellett egyértelműen állást foglalni, amíg minden bizonyíték felszínre nem kerül, és egyértelműen ki nem derül, hogy melyikük zaklatta a másikat.