Nem volt könnyű búcsút inteni Amerika Kapitánynak a Végjáték lezárása során, és egyáltalán nem könnyíti meg a rajongók számára a dolgot az a videó, amely a napokban bukkant fel a közösségi oldalakon, amelyen a Marvel egyik legikonikusabb jelenetének próbája látható.

A tél katonája liftes jelenete nem csupán a film, hanem a teljes franchise egyik legemlékezetesebb pillanatai közé tartózik, konkrétan arról van szó, ahogy a Kapitány egyedül elbánik egy csapat Hydra ügynökkel. A szituáció persze az idén mozikba került Végjátékban újra megismétlődött, persze a várt csetepaté már elmaradt.

Chris Evans rehearsing for the Elevator Fight Scene in Winter Soldier from r/marvelstudios

Az mindig is tudható volt, hogy a Marvelnél még akkor is alaposan felkészülnek egy-egy jelenet felvételeire még ha a koreográfia során a CGI főként csupán a háttérben működik, a szóban forgó rövid videó azonban valóban megmutatja, milyen mértékű precíz munka is lakozik egy ilyen pörgős jelenetben.

Amerika Kapitány az MCU egyik központi alakjának számít, így persze kérdéses, ezt a hiányt miként is töltik be a Marvelnél a jövőben, mindenesetre nem kizárt, hogy a karaktert alakító Chris Evans visszatérjen egy-egy kisebb cameo erejéig, bár ennek az esélyes igencsak alacsony.