A DreamWorks Animation Így neveld a sárkányodat-franchise-a végre trilógiává bővül – és egyúttal el is köszön a közönségtől. De ígéretük szerint a búcsú túlszárnyalja majd az eddigi két filmet, hiába lesz egy kicsit könnyes.

Hablaty, a kamasz viking és Fogatlan, az Éjfúria-sárkány szokatlan barátságáról szóló film első két része hatalmas sikert aratott világszerte – az első két részt Oscar-díjra jelölték, a főszereplők pedig rendre-másra tűnnek fel ajándéktárgyakon, képregényben, tévében, videojátékokban, sőt – a történet még előszereplős, színpadi show-változatot is kapott (bár abban nem használtak igazi sárkányokat).

Az utolsó részben a közkedvelt hősöknek számos új kihívással kell szembenézniük, köztük a felnőtté válás, a felelősségvállalás, a szerelem és az általuk ismert világ megmentésével – miközben megismernek egy olyan világot, amelyről nem is tudták, hogy létezik. Amíg egyre gyűlik körülöttük a feszültség, és egy hatalmas ellenség készülődik ellenük, nem csak Hablaty, hanem Fogatlan is megismerkedik a szerelem varázsával – miközben nem csak szíve választottja előtt, hanem a csatában is helyt kell állnia, mint a sárkányok vezére.

Az Így neveld a sárkányodat 3. forgatókönyvét ismét Dean DeBlois írta, aki természetesen a hagyományokhoz hűen rendezte is a filmet – és aki eddig a produkciók kreatív hajtóerejeként működött. Hogy milyen finálét tartogat nekünk a hivatalosan is utolsó rész végére, az majd 2019 február végén derül ki.

Előzetes: