Interjú a vámpírral: Ezért gyűlölte Brad Pitt a filmet

Az 1994-es, Anne Rice regényén alapuló Interjú a vámpírral talán nem minden idők legjobb vámpírfilmje, de kétségkívül az egyik legemlékezetesebb. A produkció, mely összehozta a kilencvenes évek két legnagyobb sztárját, Brad Pittet és  Tom Cruise-t, valamit megteremtette az akkor még csak 12 éves Kirsten Dunst előtt a lehetőséget a hollywoodi karrierre, 25 ôve debütált a mozikban, és bár sokaknak fűződnek hozzá kellemes élményei, azonban Pitt nem feltétlenül emlékszik vissza jó szívvel a filmre. Hogy miért gyűlölte a színész a forgatást, és miért akart félúton kiszállni? Kult rovatunk új cikkében ezúttal ezt járjuk körbe.

1993-ban New Orleans utcáira költözött Hollywood, a város történetében nem igazán fordult még elő, hogy bármelyik sarkon belefuthassanak a helyiek egy igazi világsztárba. Kétségkívül sok helyi számára jelentett életre szóló emléket a forgatás, a film egyik főszereplője, Brad Pitt azonban vegyes érzelmekkel tekint vissza a munkálatokra.

"Szánalmas vagyok. Hat hónap a rohadt sötétben" - utalta a színész arra, hogyan gondolt vissza magára a filmben viselt kontaktlencsék és a hajviselet miatt az EW-nek adott interjújában. "A legjobb dolog az volt a forgatásban, hogy valósággal beleszerettem New Orleansba. Néhány nagyszerű barátság született a városban" - mondta, de a feketeleves csak ez után következett.

"De amikor Londonba mentünk... A város rohadtul sötét volt, pont a tél közepén. A Pinewood Studiosban forgattunk, ami egy elég régi épület. Egyáltalán nincsenek benne ablakok. Évtizedek óta nem újítottak rajta semmit. Sötétben zajlott a munka, amikor pedig végeztünk, kint is sötét volt már. Egy nap aztán besokalltam. Úgy voltam vele, hogy az élet túl rövid, hogy ezt csináljam. Felhívtam David Geffent, aki nagyon jó barátom volt, és egyben a film producere. Azt mondtam neki, hogy én ezt nem tudom tovább csinálni, majd megkérdeztem, hogy mennyibe kerülne nekem, ha kiszállnék. Mire ő nagyon nyugodtan annyit mondott: negyven millió dollár, majd megköszöntem neki. Ettől valahogy elmúlt a szorongásom. Úgy voltam, férfinak kell lennem, és végig kell csinálnom" - emlékezett vissza.  

De ez csak az egyik gond volt, ugyanis Pitt az Interjú a vámpírral forgatókönyvével sem volt éppenséggel elégedett, melyet nem mellesleg maga Rice írt. A színész két héttel a forgatás előtt kapta meg a szkriptet, majd meglepődve vette észre, hogy abból, ami a könyvben érdekes volt a karakterével kapcsolatban, semmi nem került bele az anyagba. A dolgot az sem könnyítette meg, hogy Rice sem Pittet sem Cruise-t nem akarta szerepeltetni a filmben, ebbe azonban nem volt beleszólása.

Hogy sajnáljuk-e Pittet ezért? Bár a színész jó eséllyel szép summát kapott a szerepért, de azért tegyük a szívünkre a kezünket: ha épp abban nem talál az ember örömet, amit hónapokon keresztül napi jelleggel csinál, nem neveznénk a helyzetét irigylésre méltónak.