Az Apple TV+ végre nyilvánosságra hozta a Legendary's Monsterverse közelgő sorozatának címét: Monarch: Legacy of Monsters.

A sorozat ugyanabban az univerzumban játszódik, mint a Godzilla (2014), a Kong: Koponya-sziget (2017), a Godzilla: A szörnyek királya (2019), a Godzilla Kong ellen (2021) és a közelgő folytatás, a Godzilla x Kong: Az új birodalom.

Chris Black Matt Fractionnel közösen fejlesztette a sorozatot, az első két epizódot pedig Matt Shakman rendezi.

A három generáción átívelő sorozat a Godzilla és a Titánok közötti brutális csatát követi, amely a földdel tette egyenlővé San Franciscót. A történet két testvért követ, akik apjuk nyomdokain indulnak el,hogy felfedjék családjuk kapcsolatát a Monarch néven ismert titkos szervezettel.

A nyomok a szörnyek világába vezetik őket, Lee Shaw katonatiszthez (akit Kurt Russell és Wyatt Russell alakítanak, mint Shaw idősebb és fiatalabb verziója). A sztori 1950-es években és fél évszázaddal később játszódik, ahol a Monarchot fenyegeti az, amit Shaw tud róluk.

Bár akkor még nem "Monarch: Legacy of Monsters" volt a címe, a sorozatot 2022 januárjában rendelték be először sorozat formátumban. Shakman még májusban szállt be rendezőként. Russellék júliusban kapták meg a szerepeket, a Variety pedig októberben exkluzívan számolt be Anders Holm szerződtetéséről. 

Alább mutatjuk az első képeket!