Senki sem lepődött meg azon, hogy A Bridgerton család második évadja letarolta az elmúlt napokban a Netflixet. A legnagyobb streaming szolgáltató most közzétett statisztikái szerint ez olyannyira így volt, hogy a sorozat rekordot is döntött e téren.

A Julia Quinn regényein alapuló sorozat első évadja 2020 karácsonyán debütált és villámgyorsan a szolgáltató egyik legnépszerűbb saját gyártású műsorává vált. Nem volt kérdés, hogy jön-e a folytatás, de erre a rajongóknak bő egy évet kellett várnia. És már most biztosak lehetünk benne, hogy egyszer lesz harmadik évad is.

De visszatérve az éppen futó második évadra, döbbenetes nézettségi mutatókat produkált csak a nyitó hétvégéjén. Ha összeszámoljuk, hogy a nézők együttesen mennyi időt töltöttek a sorozattal az első napokban, akkor egészen durva számot kapunk. A nézők összesen 193 millió órán át nézték a Bridgerton család történetét. Ez átszámolva több, mint 22 ezer évet jelent, ami abszolút rekord a Netflix történelmében.

Ha megnézzük az első évad első 28 napos időszakát, az ennyi idő alatt 625,5 millió órányi nézettséget produkált, de nagyon könnyen lehet, hogy a második évad ezt is le fogja nyomni.

A Netflix március 21-27. közötti időszakát feldolgozó statisztikái szerint a második legnézettebb angol nyelvű sorozat („csak” 49 millió órányi nézettséggel) a Süti vagy nem süti? show volt, amit a dobogó harmadik fokán (bő 32 millió órás nézettséggel) A Bridgerton család első évadja követett.

Nem angol nyelvű sorozatok terén az Üzleti ajánlat volt a legnézettebb, míg filmek közül az angol nyelvűeket továbbra is Az Adam-projekt vezette, míg a nem angol nyelvű filmek között A fekete rák hadművelet volt a legnézettebb.