2020.07.06   szerző: GGS   hozzászólások: 0

Sylvester Stallone nevét kétségtelenül a Rocky és a Rambo filmek írták be a mozis történelemkönyvekbe. A legendás akciószínész nemrégiben mutatta be a Rambo 5: Utolsó vér vágatlan változatát, és a rajongók ebből az alkalomból tették fel neki a kérdést a közösségi médiában: készül-e hasonló verzió a 2006-os Rocky Balboa moziból is?

82 Rocky IV  (1985)

Erre a kérdésre Stallone sajnos nemleges válasszal felelt, miszerint nem dolgozik ilyen projekten. De válaszából az is kiderült, hogy egy másikon nagyon is! Ez pedig nem más, mint a 44185 rendezői változata, amely a színész (és a film rendezője) szerint egyszerűen fantasztikus lesz.

De miért éppen a franchise negyedik részére esett a választás? A válasz a 2018-as 292051-ben keresendő. Ennek története ugyanis erősen kapcsolódik a harminchárom évvel korábbi filmhez. A 44185-ben ugyanis Rocky az orosz Ivan Dragóval csap össze, aki korábban a ringben végzett barátjával, Apollo Creeddel. Rocky kőkemény küzdelemben végül legyőzte Dragót, aki kegyvesztettként tért vissza a Szovjetunióba.

Itt ugorhatunk is három évtizedet az időben. Drago immár a saját fiát edzi, célja pedig nem más, mint rajta keresztül bosszút állni Rockyn, akit az egész élete kisiklásáért felelősnek tart. Az ifjabb Drago a filmben persze már nem Rockyval, hanem az általa edzett Adonis Creeddel mérkőzik meg.

A 292051 mind a kritikusok, mind a kasszák előtt remekül szerepelt, ami anno nem volt elmondható a 44185-ről. Utóbbi ugyanis úgy lett a franchise legsikeresebb epizódja, hogy a kritikusok annak idején nem voltak maradéktalanul elégedettek. Talán a most készülő rendezői változat majd az ő véleményüket is megváltoztatja.