Joaquin Phoenix egy dedikált Joker posztert adományozott egy gázai civilek támogatását célzó aukcióra

Már csak egy nap van hátra a befejezésig, és a Cinema for Gaza aukció már több mint 200 000 dollárt gyűjtött össze, köszönhetően a szórakoztatóipar hírességeinek újabb felajánlásainak, írja a Variety.

Az adományok között szerepel egy Joaquin Phoenix által dedikált Joker poszter, aki Lynne Ramsay rendezővel együtt a Sosem voltál itt című film aláírt poszterét is felajánlotta. Az aukcióba olyan hírességek szálltak be, mint Guillermo del Toro, Emma Corrin és Tony Kaye.

Az Egyesült Királyságban élő filmes szakemberek által szervezett Cinema for Gaza aukció március 28-i indulása óta egyre nagyobb lendületet vett. A több mint 200 tétellel, köztük Spike Lee, Paul Mescal, Olivia Colman, Tessa Thompson, Tilda Swinton és mások adományaival az aukció célja, hogy a jelenleg Gáza északi részén működő egyetlen civil szervezet, a Medical Aid For Palestinians (MAP) révén létfontosságú segítséget nyújtson.

Gázában a jelentések szerint több mint 32 000 palesztin halt meg, miután Izrael megtorolta a Hamász október 7-i támadását, amelynek több mint 1100 izraeli áldozata volt.

Az árverés április 12-én zárul, a bevételt teljes egészében a MAP kapja.