Todd Phillips rendező szombat délután megosztott egy beharangozó képet (lásd a galériánkban), amellyel a Joker 2 munkálatainak "első napját" jelentette be.

"1. nap. A mi fiúnk." - írta Phillips a kép mellé, melyen Joaquin Phoenix látható Arthur Fleck szerepében. A gyilkos Arkham Asylum elítéltje  fekszik, miközben megborotválja az intézmény egyik ápolója. Úgy tűnik, Phoenix csontsoványra fogyott, akárcsak a 2019-es eredeti filmhez.

Bár a cselekmény részleteit továbbra is szigorúan titokban tartják, a Joker folytatása akkor veszi fel fonalat, miután bekerült az Arkham Asylumba. Phoenix, aki az R-besorolású eredetiben nyújtott alakításáért elnyerte a legjobb színésznek járó Oscar-díjat, a folytatásban Lady Gaga mellett szerepel majd, aki a hírek szerint a DC Comics gonosztevőjét, Harley Quinnt alakítja majd. Brendan Gleeson szintén szerepet kapott a produkcióban.

Phillips visszatér a rendezői székben, aki az első filmet 11 Oscar-jelölésig, a Velencei Filmfesztiválon Arany Oroszlán-díjig és a kasszasikerig vezette, amelynek jegybevétele világszerte meghaladta az 1 milliárd dollárt. A folytatást musicalként jellemezték.

A Joker: Folie à Deux a tervek szerint 2024. október 9-én kerül a mozikba - pontosan öt évvel az eredeti film megjelenése után.