A széria rajongói reménykedhetnek abban, hogy a 2. rész után újabb epizódot láthatnak a 28 nappal később című zombis filmből. Cillian Murphy az Oppenheimer sztárja megerősítette, hogy rá bármikor számíthat a stáb egy esetleges forgatáson. Az együttműködésnek azonban van egy feltétele…

Az eredeti 28 nappal később című film 2002 végén került az angol mozikba. A Birmingham bandájának sztárjával, Cillian Murphy-vel készült film több mint húsz éves múltra tekint vissza. Ettől függetlenül a zombis film hatalmas rajongótáborral büszkélkedhet, amely a 2007-ben bemutatott folytatás után újabb epizódot követel.

A korábbi stábtagok közül már többen (köztük Cillian Murphy is) jelezték, hogy szívesen részt vennének a folytatásban. Az Oppenheimer főszereplője a Collidernek adott interjújában bejelentette, hogy kész folytatni a filmet, egy feltétellel:

„Nemrég beszéltem Danny Boyle-lal (az első rész rendezőjével), és azt mondtam neki: Danny, 2000 végén forgattuk a filmet, időben határozottan közeledünk a 28 évvel későbbhöz. Sosem zárkóztam el a folytatástól, mindig is szerettem volna szerepelni benne. Ha Alex Garland úgy dönt, hogy megírja a forgatókönyvet és Danny rendezi, akkor azonnal visszatérek a fedélzetre."

Nagyon úgy tűnik, hogy Cillian Murphy kívánsága teljesülhet. Danny Boyle rendező (akinek a nevéhez a Trainspotting című film is kapcsolódik) már 2022 végén a New Musical Expressnek adott interjújában megerősítette, hogy készül az új forgatókönyv, amit Alex Garland, az Ex Machina rendezője ír.

Danny Boyle rendező és Alex Garland forgatókönyvíró hosszas hallgatás után csak idén július elején szólalt meg ismét az 28 nappal később folytatásával kapcsolatban. Az Inverse-nek adott interjúban mindketten hangsúlyozták, hogy mindig is komolyan gondolkodtak a folytatáson. Boyle ráadásul ismét megerősítette, hogy szívesen rendezné a filmet. „Ha Alex Garland nem szeretné maga rendezni, én szívesen vállalom, ha jó ötleteket találunk."

Az eredeti cím alapján logikusan hangzó 28 hónappal később című folytatás kimarad,  helyette talán nemsokára a 28 évvel később című film kerülhet a mozikba. Úgy tűnik, hogy a rajongók kitartása ezúttal meghozza a várva várt eredményt.

dráma | horror | sci-fi | thriller

28 napi kóma után Jim (Cillian Murphy) egy üres kórházban ébred. A kongó folyosókról kiérve egy néptelen, kihalt városban találja magát. Az utcákon sehol senki. A rémült és... több»