Jön a filmtörténet legnagyobb sci-fije, 40(!) év késéssel

Várhatóan már csak egy évet kell várnunk a Megalopolisra, amely minden idők egyik legnagyobb szabású sci-fije lehet majd.

Francis Ford Coppola közel negyven éven keresztül készítette elő a projektet. Az óvatosságra meg is volt az oka a rendezőnek, hiszen annak idején a mára már kultikusnak számító Apokalipszis most is csúnyán elhasal a pénztáranál, ráadásul más próbálkozásai sem hoztak áttörést nyolcvanas években a számára.

Bár Coppolának sikerült 2001-ben közel 30 órát forgatnia New Yorkban, a filmhez ráadásul nem kisebb neveket szerződtetett, mint Paul Newman, Nicolas Cage, Leonardo DiCaprio és Russell Crowe, a szeptember tizenegyedikén történt terrortámadás viszont ismét mellékvágányra küldte a produkciót, így a rendező csupán most látta a megfelelő alkalmat arra, hogy ismét belevágjon a munkálatokba.

A Megalopolis története egyébként egy “hamuvá lett” New York történetét meséli el. Egy városét, amely új életre kelhet egy ambiciózus építész (Adam Driver) munkájának köszönhetően, aki főnixként akarja felemelni a várost. Ez azonban nem lesz könnyű: útjában áll a város polgármestere, egy meglehetősen konzervatív fickó, aki nem nézi jó szemmel a terveit. Ennek az ellentétnek talán csak maga a polgármester lánya (Aubrey Plaza) vethet véget, aki egyben hősünk szerelme is.

A munkálatok megkezdéséhez 100 millió dollárt kellett Coppolának a saját zsebéből előteremteni. Csakugyan nem akarta hagyni, hogy a projekt a fiókban maradjon. Ahhoz, hogy ennyi pénzhez jusson viszont korábban el kellett adnia szőlőültetvényei egy részét. Mostanra persze a Megalopolis szereplőgárdája megváltozott. A már említett Plaza és Drive párosa mellett többek között Forest Whitaker, Jon Voight, Jason Schwartzman, Shia LaBeouf, Dustin Hoffman és Talia Shire érkeznek a további szerepekben.