Egy Liam Neeson főszereplésével készülő Csupasz pisztoly újjáélesztésének lehetősége olyan álom, amely arra vár, hogy valóra váljon.

Az elmúlt néhány évben itt-ott felbukkantak frissítések, amelyek a Paramount lépéseire utaltak a Leslie Nielsen címszereplésével készült ikonikus vígjáték-franchise visszahozásával kapcsolatban. Nos, lehet, hogy már nem kell sokáig várnunk arra, hogy a közeljövőben ez a projekt is felkerüljön a készülő filmek listájára.

A Deadline-nak nyilatkozó, meg nem nevezett források szerint ismét forognak a kerekek egy új Csupasz pisztoly filmmel kapcsolatban. A legújabb híreket az különbözteti meg a korábbiaktól, hogy már rendező és forgatókönyvíró csapat is van a dologban. A Disney+ Chip és Dale: A csipet csapat című vígjátékának rendezője, Akiva Schaffer lett a film rendezője, az írók, Dan Gregor és Doug Mand pedig szintén csatlakoztak az új tervezethez. 

Liam Neeson pedig tárgyalásban van a főhős szerepéről, aki állítólag Frank Drebin, az elő három Csupasz pisztoly főszereplőjének, azaz Leslie Nielsen karakterének fia lehet.

Ha visszatekintünk a Chip n' Dale kreatív csapatának együttes munkájára, az talán mindenkinek elég lehet, hogy meggyőződjön arról, miért is helyes lépés a rendezőválasztás: ha ugyanis elvennénk a Disney márka korlátait és egy kicsit felpörgetnénk az őrültséget, akkor a  sztori erősen emlékeztetne a Csupasz pisztolyra. Bárki, akinek tetszett az a film, biztosan kedvelné ennek a mesés franchise-nak a hangulatát átültetve a Csupasz pisztoly sztoriba.

Liam Neeson számára a projekt remek lehetőség, hogy a dráma- és akciófilmeken túl a vígjátékokkal is foglalkozzon. Korábban Seth Macfarlane-t már említették, hogy saját írói csapatával dolgozik az új Csupasz pisztoly fejlesztésén. Bár az Orville alkotója még mindig részt vesz a munkában, úgy tűnik, hogy most már csak produceri szerepet tölt be. Remélhetőleg ez nem csökkentette Neeson lelkesedését egy olyan szerep iránt, amelyre tökéletes választásnak tűnik.

krimi | szatíra | vígjáték

SkyShowtime (2023.02.14.)

Frank Drebin (Leslie Nielsen) a Los Angeles-i rendőrség ügyetlenkedő detektívje. Frank alighogy hazaért bejrúti nyaralásából, búcsút kell mondania társának, Nordberg (O.J.... több»