Amikor 1993-ban a mozikba került a Jurassic Park, új korszak vette kezdetét Hollywoodban. Steven Spielberg és csapata olyan látványt pakolt a mozivászonra, amihez foghatót korábban nem lehetett látni. A korabeli számítógépes effektek még messze nem voltak azon a szinten mint napjainkban, így sokkal nagyobb dolog volt életre kelteni a hatalmas dinoszauruszokat.

Ehhez animatronic modelleket használtak, de a technológia akkor még nem tette lehetővé egy olyan jelenet elkészítését, ami ma már kis túlzással kisujjgyakorlatnak számít. Márpedig biztosak lehetünk benne, ha közel harminc évvel ezelőtt (itt álljunk meg egy pillanatra és ízlelgessük picit: a Jurassic Park lassan harminc éves…) Steven Spielberg rendelkezett volna azokkal az eszközökkel, amik ma a filmesek birtokában vannak, még durvább élmény lett volna a franchise első mozija.

Volt egy jelenet, amit akkor a technológia korlátai miatt a rendező nem tudott megvalósítani, pedig nagyon szeretett volna. Ez a jelenet jövőre kerül majd a mozikba, méghozzá a franchise legújabb részében, a Jurassic World: Világuralomban. És ezzel nem csak az új trilógiát zárják majd le, de a teljes franchise is szépen körbeér.

A Jurassic World: Világuralom nyitó jelenetéről van szó, amely az eredeti Jurassic Parkban csak rajzfilm formájában volt jelen. A film elején ugyanis visszarepülünk majd 65 millió évet az időben egészen a krétakorig. Láthatjuk majd a hatalmas őshüllőket a természetes élőhelyükön és idejükben. És láthatunk majd egy T-Rexet, amint megküzd egy másik korabeli hatalmas ragadozóval, a Giganotosaurusszal, amely végül le is győzi. Ekkor bukkan majd fel a szúnyog, amely lakmározik még egy utolsót az elpusztult T-Rex véréből, hogy aztán végzetes útra induljon a közel fenyőfára és ott a gyanta rabjává váljon a következő 65 millió évre.

Igen, arról a szúnyogról van szó, amely a Jurassic Parkban is szerepel, amikor Hammond túrára viszi dr. Grantet, dr. Sattlert és dr. Malcolmot a park genetikai laborjába. Ebből a szúnyogból nyerték ki a dinoszauruszok DNS-ét, amelyből aztán az első klónokat készítették. Más kérdés, hogy a filmben bemutatott rajzfilmben a szúnyog egy brachiosaurus vérét szívja, de ez az apró különbség nem ront majd semmit az élményen.