80 Penge  (1998)

Van egy jó hírünk azok számára, akik szeretik az 1998-as Pengét, a Warner Bros. ugyanis kiadja a kultikus film felújított 4K-s változatát.

Nehéz lenne bármit is elspoilerezni egy közel 20 évvel ezelőtt megjelent filmmel kapcsolatban, a friss előzetest elnézve azonban a magasabb felbontás némileg változtat az alaphangulattal kapcsolatosan. Az viszont már most biztosra vehető, hogy a pörgös akciójelenetek még átötőbbek lesznek majd.

Az új kiadás persze számos izgalmas extrát is tartalmaz majd, többek között  Wesley Snipes, Stephen Dorff, David S. Goyerr, Theo van de Sande, Kirk M. Petruccelli és Peter Frankfurt kommentárjait, illetve a zenei aláfestéseket is külön meghallgathatjuk majd a szerző, Mark Isham kommentárjaival.

A Penge a 45 millió dolláros költségvetéssel szemben közel 131,2 millió dollárt hozott a konyhára, amely mai szemmel nézve talán nem számít kirobbanó sikernek, mindenesetre sikerült megalapoznia a Marvel képregényfilmek világát, hiszen a későbbiekben érkeztek a X-Men filmek.

A Disney tervei között szerepel, hogy rebootolja a filmet, bár nagy valószínűséggel Wesley Snipes nélkül, az új Pengéről azonban egyelőre nincsenek bővebb információk. A klasszikus Penge 4K-s változata december elsejétől lesz elérhető.