2021.06.19   olvasottság: 2474x   szerző: csd   hozzászólások: 0

Ma már nehéz lenne elképzelni, hogy a John Wick franchise akár más címmel is a mozikba kerülhetett volna, nem sok híja volt, hogy egy kevésbé jól csengő címet kapjon az első film.

81 John Wick  (2014)

Minderről a széria forgatókönyvírója, Derek Kolstad mesélt a Comicbook magazinnak adott interjújában, amelyben elárulta, hogy a John Wick cím lényegében magának Keanu Reevesnek köszönhető, aki úgy gondolta, hogy hibás döntés lenne az eredeti címmel a mozikba küldeni.

A John Wick munkacíme eredetileg “Scorn” lett volna, amely tükörfordításban megvetést jelent, és lássuk be, valóban kevésbé tükrözi a film alapkoncepcióját. Kolstad egy korábbi interjújában azt is elárulta, hogy a rendezőpárossal, Chad Stahelskivel és David Leitch-csel közösen kemény harcot kellett megvívniuk a stúdióval, hogy az ominózus “kutyás” jelenetet ne vágják ki a végső változatból.

Kolstad szerint a stúdió azzal indokolta volna a döntését, hogy a sztori még inkább az akcióra helyezze a hangsúlyt. Bármennyire is szomorú jelenetről van szó, sokak számára ettől vált ikonikussá a John Wick filmszéria, amelynek negyedik része a tervek szerint 2022. tavaszán kerül a mozikba.