Keanu Reeves megváltoztatta a John Wick címét, ez lett volna az eredeti

Ma már nehéz lenne elképzelni, hogy a John Wick franchise akár más címmel is a mozikba kerülhetett volna, nem sok híja volt, hogy egy kevésbé jól csengő címet kapjon az első film.

Minderről a széria forgatókönyvírója, Derek Kolstad mesélt a Comicbook magazinnak adott interjújában, amelyben elárulta, hogy a John Wick cím lényegében magának Keanu Reevesnek köszönhető, aki úgy gondolta, hogy hibás döntés lenne az eredeti címmel a mozikba küldeni.

A John Wick munkacíme eredetileg “Scorn” lett volna, amely tükörfordításban megvetést jelent, és lássuk be, valóban kevésbé tükrözi a film alapkoncepcióját. Kolstad egy korábbi interjújában azt is elárulta, hogy a rendezőpárossal, Chad Stahelskivel és David Leitch-csel közösen kemény harcot kellett megvívniuk a stúdióval, hogy az ominózus “kutyás” jelenetet ne vágják ki a végső változatból.

Kolstad szerint a stúdió azzal indokolta volna a döntését, hogy a sztori még inkább az akcióra helyezze a hangsúlyt. Bármennyire is szomorú jelenetről van szó, sokak számára ettől vált ikonikussá a John Wick filmszéria, amelynek negyedik része, a John Wick: 4. felvonás 2023. tavaszán érkezik a mozikba.

akció | krimi | thriller

John Wick neve hallattán mindenki megborzong az alvilágban, hiszen tudják, ha a visszavonult bérgyilkost felbőszítik, akkor bizony képes az egész várost csatatérré változtatni,... több»