Kedvenc dokumentumfilmjeim

#10

dokumentum

A Circo Soluna egy 20 éves múltra visszatekintő vándorcirkusz. Tagjai egy német származású család: 2 szülő és három gyerek. Valahol Európában utaznak echós szekereikkel... több»

#9

89 Bebukottak  (1985)

(5) (1)

dokumentum

A dokumentumanyag a magyarországi fiatalkorúak börtönében készült. A film nem azzal kíván vitázni, hogy joggal ítéltettek-e el a bűncselekmények elkövetői, inkább azt... több»

Rendező: Mész András
#8

dokumentum

A rendező Chris Marker embereket kérdezett mindennapi dolgaikról: munka, vallás, lakás és az akkori egyik leggyakoribb beszédtéma, az algériai-konfliktus. több»

#7

dokumentum

A Kádár-korszak egyik sajátságos filmkészítő műhelyében, a Belügyi Filmstúdióban 1958 és 1988 között több száz propaganda-, oktató-, kis- és nagyjátékfilm készült.... több»

#6

dokumentum

Egy szlovákiai magyar acélkereskedő 2000 guineat fizet egy jelentéktelen külsejű csámpás csikóért, mely egy évvel később már a 200-szorosát éri, és a világ leggyorsabb... több»

#5

77 Káin gyermekei  (2014)

(3) (10)

családi | dokumentum | dráma | életrajzi

HBO Max

A Káin gyermekei Monory Mész András Bebukottak című dokumentumfilmjének (1985, Balázs Béla Stúdió) gyilkosságért elítélt fiatalkorú szereplőinek felkutatására és... több»

#4

dokumentum | dráma | kaland | sportfilm

Simon Nicholas Aaron és Joe Brendan Mackey megkísérli megmászni a már sokak által sikertelenül legyőzni próbált közel 7000 méter magas Siula Grande-t. A küzdelmes út sikerrel... több»

#3

dokumentum

Korszellem: Haladjunk Tovább. A Peter Joseph által rendezett Zeitgeist: Moving Forward [2011] egy 162 perces filmes munka, mely a Zeitgeist sorozat előző két részben indult vonal... több»

#2

97 Az öböl  (2009)

(5)

dokumentum | krimi

A japánokat gyakran éri az a vád, hogy bálna- és delfinvadászatnak nevezett mészárlásokkal hívják fel magukra a figyelmet, felbőszítve ezzel zöld aktivistákat és állatbarát... több»

#1

56 Cannibal Holocaust  (1980)

(15) (20)

horror | kaland

1979-ben négy dokumentumfilmes eltűnt a Dél-Amerikai dzsungelben miközben filmet forgattak a kannibalizmusról? Hat hónappal késõbb a New York Egyetem és a Pan American Broadcasting... több»