Kedvencek temetője: Ítéletet hoztak a kritikusok, van minek örülni!

Hamarosan megérkezik a hazai mozikba Stephen King egyik kultikus regényének legújabb filmadaptációja, a Kedvencek temetője.

A filmet az elmúlt hétvégén mutatták be a tengerentúlon, az SXSW filmfesztiválon. Az új Kedvencek temetője hangulatában és képi világában is egyaránt sötétebb és hátborzongatóbb az 1989-es változatánál.

A RottenTomatoes-on pedig hamar be is futottak az első kritikák. Az IndieWire kritikusa, Britt Hayes emeli leginkább a korábbi adaptációval való összehasonlítást, bár szerinte az új változat kevésbé katartikus elődjénél, nem igazán tud mit kezdeni a lényegesen a már meglévő alapanyaggal.

„A Kedvencek temetője büszkén megállja a helyét a temérdek Stephen King feldolgozás között. Pokolian ijesztő, gyönyörűen felvett alkotás. A horror rajongóinak egészen biztos, nem szabad kihagyniuk ezt!”, írja a Dread Centraltól, Jonathan Barkan.

Perri Nemiroff, a Collider kritikusa szerint pedig egy igazán baljóslatú, hangulatában sötét és egy igazi megtestesült rémálom képét sikerült a vászonra vinni, amely nem csak valami múló borzongást hagy maga után.

A film mindeddig remek kritikai fogadtatásban részesült, a hazai nézők pedig még ez év április 4-én nézhetik meg a mozikban.