Nehéz elhinni, de közel 20 évvel ezelőtt került mozikba Steven Soderbergh filmje, a Tripla vagy semmi. A film ma már szinte kultikus darabnak számít, amely további két folytatás is kapott.

A 2018-ban mozikba került Ocean's 8 - Az évszázad átverése, amely a franchise női főszereplős változata, azonban kevésbé büszkélkedhet hasonló sikerrel. Az Ocean's Eleven mindenesetre a mai napig közönségkedvenc tudott maradni, a főszerepet alakító George Clooney pedig a GQ magazinnak adott interjúban mesélt egy kicsit arról, milyen hangulatban is zajlottak annak idején a munkálatok.

Clooney elmondása szerint a forgatás elképesztően felemelő hangulatban telt, a korszak legkeresettebb színészei vállaltak szerepet a produkcióban, akik egyfajta jutalom játékként élték meg az egészet, így szinte semmilyen feszültség vagy ellentét nem merült fel a felvételek során. A színészek nem próbáltak felülkerekedni egymáson az egyes jelenetekben, sokkal inkább támogatták egymást, mindez pedig különösen érvényes volt Brad Pitt és Matt Damon párosára.

“Emlékszem Julia Roberts-re. Nem ismertem őt személyesen, sosem találkoztunk korábban, de azt tudtam, hogy akkoriban 20 millió dollárt is keresett egy filmmel. Beszéltünk Braddel és Mattel is erről, hogy nagyon szeretnénk, ha szerepelne a filmben. Szóval, amikor találkoztunk és letettem elé a forgatókönyvet, mellékeltem hozzá egy 20 dolláros csekket, és azt mondtam, hogy úgy tudom, hogy egy filmmel egy húszat is megkeres” - mesélte Clooney.

Roberts persze azonnal vette a poént, és nem is hezitált sokáig azon, hogy elvállalja-e a szerepet. Ennél jobban pedig talán nem is zárulhatott jobban ez a sztori.