Ritkán esik szó arról, hogy mielőtt Alan Taylor elfoglalta volna a Thor: Sötét világ rendezői székét a Marvel kiszemeltje eredetileg Patty Jenkins volt a projekt élére.

Jenkins azonban három hónappal később távozott a produkciótól, a mai napig azonban nem tisztázódott, mi is volt valójában az oka mindennek. A rendező a Variety magazinnak adott friss interjújában azonban elárulta, hogy végül mi is vezetett a szakításhoz.

“Nem igazán hittem abban, hogy egy jó filmet tudnék készíteni abból a forgatókönyvből. Az volt az első olyan pont a karrieremben, amikor azt tudtam, mondani, hogy ezt csinálják meg másvalakivel. Az ember csak olyan filmet tud rendezni, amiben valóban tud hinni” - jegyezte meg a rendező, aki arról is őszintén beszélt, hogy szerinte a Marvel Taika Waititivel találta meg a legjobb utat a franchise számára.

“Csakis jó dolgokat tudok mondani a Marvelről, hiszen az elsők között adtak esélyt számomra. Waititivel azonban a legjobb rendezőt találták meg a Thor szériának. Az a tónus, amit a Ragnarök megütött az ő kezei alatt, egyszerűen mesteri.”

Patty Jenkins abban az esetben, ha elvállalta volna a Sötét világ rendezését, az első női direktor lehetett volna egy Marvel produkció élén, a 2017-es Wonder Womannel azonban a DC táborát erősítette, amelyet többen az egyik legjobb képregényfilmnek tartanak a Warnertől, így nem is csoda talán, ha már most hatalmas elvárásokkal néz majd szembe az idén augusztusban megjelenő Wonder Woman 1984.