Kétszer akciódúsabb lesz a John Wick 2, mint az előző rész

A rendező, Chad Stahelski még pörgősebb filmet ígér.

Kétségkívül a 2014-es esztendő egyik legnagyobb meglepetésfilmje volt a Keanu Reeves nevével fémjelzett John Wick. Az akciófilmek szerelmesei már a bemutató után a folytatást sürgették, és nem is kellett sokáig várniuk a hivatalos bejelentésre. A durván 20 milliós büdzsével bíró film költségeinek közel ötszörösét hozta vissza, így a Lionsgate-nek nem volt oka túlságosan halogatni a második epizódot.

A Mátrix egykori kaszkadőr koordinátorából rendezővé avanzsált Chad Stahelski az EW-nek adott interjújában elmondta, hogy a második epizóddal szeretnének mélyebb betekintést nyújtani John Wick világába, de az ígéretek szerint akcióban ezúttal sem lesz hiány, sőt! "Azt mondanám, hogy kétszer annyi akció lesz a filmben, mint az előzőben" - árulta el. Minden bizonnyal magasabb költségvetés miatt nagyobb tér nyílt számára, hogy még grandiózusabb akciójelenetekkel rukkoljon elő, nem véletlen, hogy izgatottan beszélt a film autós üldözéses nyitójelenetéről.

Reeves mellett a stábban olyan színészeket köszönthetünk majd, mint Common és Ruby Rose, de a rendezőnek sikerült leszerződtetnie Laurence Fishburnet is, akivel korábban már volt alkalma együtt dolgozni a Mátrix trilógia forgatásán.

A John Wick: 2. felvonás február 10-én debütál a tengerentúlon.