Alig néhány héttel azután, hogy kiderült, Kevin Spacey újabb szexuális zaklatási vádakkal néz szembe Nagy-Britanniában, az Egyesült Államokban pedig 40 millió dolláros pert egy hasonló ügyben, szerepet kapott egy készülő brit indie thrillerben, tudta meg a Variety.

A Cupsogue Pictures Control című filmjében a vitatott színész a hangját adja egy karakternek, hasonlóan Kiefer Sutherland 2002-es A fülke című filmjéhez.

A Gene Fallaize által írt és rendezett Control egy brit kormányminiszter, Stella Simmons történetét meséli el, aki szenvedélyes viszonyba kezdett a miniszterelnökkel. Egy éjszaka, amikor Simmons hazafelé tart önjáró autójával, a járművet távolról eltéríti valaki, aki ismeri a nő titkát, és bosszút akar állni. Hamarosan az autó London utcáin ámokfutásba kezd, és Simmons csapdába esik benne.

Simmons-t Lauren Metcalfe alakítja, míg a miniszterelnököt Mark Hampton fogja játszani. Spacey játssza a testetlen antagonistát, aki átveszi az irányítást Simmons autója felett. A forgatás jövő év elején kezdődik a Camberwell stúdióban és a londoni forgatási helyszíneken, míg Spacey már a héten befejezi a munkát.

Spacey a múlt hónapban 40 millió dolláros polgári pert nyert New Yorkban, miután az esküdtszék úgy ítélte meg, hogy nem molesztálta egykori színésztársát, Anthony Rappet, és nem felelős testi sértésért. A kegyvesztett színész további jogi kihívások sora előtt áll, többek között az Egyesült Királyságban, ahol jövő nyáron áll bíróság elé, miután ötrendbeli szexuális zaklatással vádolják. A vádak mindegyikében ártatlannak vallotta magát.

A hónap elején az Egyesült Királyság ügyészsége közölte, hogy további hét szexuális bűncselekménnyel vádolja a színészt, amelyek mindegyike egy sértettel kapcsolatos. Spacey még nem jelent meg a bíróságon, hogy vallomást tegyen.

A folyamatban lévő jogi csatározások ellenére Fallaize író és rendező elmondta, hogy a Control forgatókönyvét Spacey-re gondolva írta. Fallaize azt mondja, hogy filmrajongóként "nőtt fel" Spacey-t nézve, és azt mondta, hogy bár a Spacey körüli vita "megfontolás tárgya volt, nem mondanám, hogy aggodalomra ad okot".

"Ő generációnk egyik legnagyobb színésze" - mondta Fallaize a Variety-nek - "A magánéletét félretéve - ez olyasmi, amit nem tudok kommentálni, és amiről nincs tudomásom - ez egy lehetőség, hogy az egyik legnagyobb színésszel dolgozhassak."

Spacey-t arra is kötelezték, hogy fizessen 31 millió dollár kártérítést az MRC-nek, a Kártyavár producerének, miután a Netflix sikersorozatát az ellene felhozott visszaélési vádak miatt leállították.