Kiakadtak a Gyűrűk Ura rajongói A hatalom gyűrűi után, komoly lépésre szánta el magát az Amazon

A hét elején jelent meg az Amazon Prime A Gyűrűk ura - A hatalom gyűrűi első két epizódja a streaming szolgáltatáson. Ám akárcsak Középföldén, valami előmászott a mélyből, és arra kényszerítette az Amazont, hogy ideiglenesen leállítsa az új fantasy-sorozat megtekintésének lehetőségét. Bizony, trollok vannak az éterben, és kritikákkal bombázzák az Amazon új sorozatát.

Jelenleg a Hatalom gyűrűi Rotten Tomatoes pontszáma meredeken oszlik meg a kritikusok és a nézők között. A kritikusoknál a sorozat 84 százalékos friss pontszámmal rendelkezik, míg a közönség átlaga alacsony, 34 százalékos. A korai kritikák kedvezőek voltak, a kritikusok általában azt mondták, hogy a sorozat ígéretes kezdéssel és felépítéssel rendelkezik. De most, hogy az első epizódok már kint vannak, nem egészen egyértelmű, hogy az átlagos néző vagy rajongó ugyanígy érez-e.

"Review Bombing" az, ami akkor történik, amikor egy terméket, szolgáltatást vagy médiát elárasztanak a negatív kritikák. Általában a negatív vélemények olyan személyektől származnak, akik nem is találkoztak az adott termékkel vagy szolgáltatással. A "review bombing" célja, hogy adott termék vagy szolgáltatás lehetőleg nulla vagy kevés sikert érjen el. A Disney jelenleg is hasonló problémával szembesül az Amazon: Ügyvédet bombázó trollok esetében.

De mi a baj A hatalom gyűrűivel?

A sorozat már hónapok óta megosztott rajongótáborral néz szembe, a rajongók felháborodása mögött több ok is áll. Egyes rajongók a közösségi médiában ágálnak a Tolkien második korszakában játszódó eredeti történet koncepciója ellen. Sokan nem voltak elégedettek a lore kezelésével. A legnagyobb felháborodást azonban a színes bőrű színészek szereposztása váltotta ki, akik Tolkien fantáziavilágát lakják be. A színészek azóta megszólaltak a kérdésben, Morfydd Clark pedig "ostobaságnak" nevezte a felháborodást.

A Prime képviselője elérte a Variety-t, hogy megerősítse, a kritikák leállítása nem új keletű. A névtelenül nyilatkozó szóvivő szerint a Micsoda csapat tavaly augusztusi premierjére csendben új rendszert vezettek be a kritikákra. A rendszer 72 órás késleltetéssel jár el a Prime Video összes felhasználói értékelése esetében, amelyeket aztán a nyilvánosságra hozatal előtt átnéznek, hogy megbizonyosodjanak arról, hogy nem bot vagy troll készítette őket. Úgy tűnik, hogy ez az új rendszer bevált a Micsoda csapat remakeje esetében, mivel a sorozat jelenleg 94 százalékos kritikai és 85 százalékos közönségpontszámmal rendelkezik.

Érdekes módon az Amazon nem adott semmilyen korlátozást a tulajdonában lévő IMDB értékelési rendszerére. A Rotten Tomatoes-hoz hasonlóan a Hatalom gyűrűi esetében is nagyon megosztottak a felhasználók értékelései, a többség vagy 10/10-es, vagy 1/10-es értékelést ad. Így a sorozat összességében enyhe 6,2-es értékelést kapott a felhasználók körében.

A Hatalom gyűrűi története a Középfölde-fandomban zűrös időszaknak ígérkezik. Figyelembe véve, hogy az Amazon mennyit fektetett a sorozatba, öt évadra megújítva azt, és az egész marketinget, a dolgok valószínűleg feszültek lesznek mind a fandomban, mind az Amazon központjaiban. Idővel talán a rajongókat megnyerik a karakterek, a cselekmény és a lenyűgöző látványvilág. Vagy talán a sorozat a streaming egyik legnagyobb kudarcaként vonul be a történelembe. A sorozat sorsa valószínűleg mindkét esetben ugyanolyan szélsőséges lesz, mint a rajongóké.

A Gyűrűk Ura rajongói ma dühösen kiabálják, hogy "Mi az Elrond?!".

Az Amazon Prime Video streaming szolgáltatásának 715 millió dolláros (egyes hírek szerint 1 milliárd dolláros) tétje, A hatalom gyűrűi a Rotten Tomatoes-on eddig több mint 2800 felhasználói értékeléssel mindössze 37 százalékos nézettséget ért el. A másik oldalon az HBO Trónok harca - Sárkányok háza című filmje 85 százalékos rajongói pontszámmal rendelkezik.

"Nem több, mint gusztustalan" - írta Eric. S. a sorozatról, amelynek főszereplői Morfydd Clark mint Galadriel és Robert Aramayo mint Elrond - "Az írás rosszabb, mint amit a CW-nél látni lehetett. Tényleg úgy tűnik, mintha egy alig érettségizett gimnazista írta volna, aki kreatív írásból hármas átlagot ért el. Ez egy parázsló szeméttűz."

"Vizuálisan jó volt, de ember, a történet lassú volt és unalmas" - tette hozzá a Matt L. nevű felhasználó.

Sadie S. szerint: "Ez teljesen szörnyű volt, nagyon mesterkéltnek tűnt, szív nélkül. Micsoda szégyen" - mondta.

Lauren Sarner, a The Post munkatársa a sorozatot úgy írta le, mint: "káprázatos, gyönyörű, izgalmas utazás Középföldére". Legalább a kritikusok elégedettek. Te mit gondolsz? Láttad már az első két részt?

akció | dráma | fantasy | kaland

Az Amazon Studios sorozata elsőként hozza el Középfölde másodkorának legnagyobb hőseit és legendáit. Ez az epikus történet évezredekkel A hobbit és az eredeti Gyűrűk Ura... több»