Kiderült, miért rúgták ki Shia LaBeouft az év sikervárományos filmjéből

Olivia Wilde rendezőnő azt szerette volna, hogy a Nincs baj, drágám szereplőinek valóban ne kelljen aggódniuk a forgatáson a biztonság miatt.

Wilde eredetileg Alice főszerepét játszotta volna, aki egy külvárosi háziasszony, aki elkezdi megkérdőjelezni férjét, Jacket és az 1950-es évekbeli Victory városát, Kaliforniában. Amikor azonban Wilde úgy döntött, hogy egy fiatalabb párt szeretne a film középpontjába, azonnal a Fehér éjszakák sztárja, Florence Pugh és a Dunkirk áttörő (és nemzetközi popsztár) Harry Styles jutott eszébe. Styles azonban éppen akkoriban turnézott, és helyette Shia LaBeouf kapta a szerepet.

A 2020-as forgatás korai napjaira azonban Wilde rájött, hogy LaBeoufot el kell engedni.

"Úgy mondom ezt, mint aki nagy tisztelője a munkásságának: Az ő munkafolyamata nem felelt meg annak az ethosznak, amit én megkövetelek a produkcióimtól" - árulta el Wilde a Variety-nek - "Van egy olyan folyamata, amely bizonyos szempontból úgy tűnik, hogy harcias energiát igényel, és én személy szerint nem hiszem, hogy ez elősegíti a legjobb előadásokat."

Akkoriban Wilde a "nem s*ggfej" politikára hivatkozott, míg a stúdió azt állította, hogy LaBeoufnak időkezelési konfliktusai voltak. Még abban az évben LaBeouf egykori partnere és az Édes fiam sztárja, Fka Twigs pert indított a színész ellen, szexuális, érzelmi és pszichológiai bántalmazásra hivatkozva.

"Sok mindenre fény derült, miután ez megtörtént, és ez igazán nyugtalanított, ami a viselkedését illeti" - mondta Wilde - "A filmünkhöz igazán szükségünk volt egy olyan energiára, ami hihetetlenül támogató volt. Különösen egy ilyen filmnél, mint ez, tudtam, hogy Florence-t nagyon sebezhető helyzetekbe fogom helyezni, és az volt a prioritásom, hogy biztonságban érezze magát, és hogy úgy érezhesse, támogatják."

A rendezőnő hozzátette: "Hiszem, hogy a biztonságos, bizalomteljes környezet megteremtése a legjobb módja annak, hogy az emberek a legjobban végezzék a munkájukat. Végső soron az én felelősségem a produkció és a szereplők iránt, hogy megvédjem őket. Ez volt a feladatom."

Ami LaBeoufot illeti, aki Abel Ferrara "Pedro Pio" című filmjében fog szerepelni, Wilde hozzátette: "Azon kapom magam, hogy tényleg csak egészséget és fejlődést kívánok neki, mert hiszek a helyreállító igazságszolgáltatásban".

És úgy tűnik, minden a legjobbra fordult. A világjárvány miatt Styles turnéját lemondták, így felszabadult az időbeosztása, hogy a Nincs baj, drágám című filmben szerepelhessen, és Wilde elmondása szerint lenyűgözze a színésztársait egy erőteljes jelenettel, ami miatt könnyekig (a jó fajtából) sírva fakadt a forgatáson.