Kiderült, miről szólt volna Ben Affleck Batman-filmje, most sajnálhatjuk, hogy sosem készül el!

Ben Affleck Batman filmje körül gyakorlatilag évekig folytak a találgatások, míg végül az egészből semmi nem lett. Most azonban legalább az kiderült, miről szólt volna.

Négy éve jelentette be a Warner, hogy Ben Affleck főszereplésével és rendezésében jön a Batman-szólófilm, majd két évnyi huzavona után végül visszalépett a rendezéstől, néhány hónappal később pedig kiderült, hogy végül a főszerepet sem vállalja. A Warner ezért kénytelen volt elvetni az idősödő Batman sztoriját, és új rendezővel (Matt Reeves) illetve főszereplővel (Robert Pattinson) egy egészen más jellegű képregényfilm fejlesztésébe kezdett.

De térjünk vissza az Affleck-féle Denevéremberre, melynek kapcsán Robert Richardson operatőr, akivel a színész-rendező Az éjszaka törvényén dolgozott együtt, osztott meg némi információt. Eszerint a film igen sötét és kemény lett volna, és gyakorlatilag az egész cselekménye az őrültekkel teli Arkham elmegyógyintézetben játszódott volna. Richardson elmondta, hogy a legnagyobb gond azzal volt, hogy a Warnernek nem volt ínyére a szkript, hiába toldozta-foldozta és tett bele rengeteg munkát Affleck, végül nem hagyták jóvá.  

Ez alapján persze nem lenne igazságos ítéletet hozni, de az kétségtelen, hogy egy Arkhamben játszódó sztoriban bőven lett volna potenciál, ennek ellenére az sem kizárt, hogy ezt nem használta ki elég jól Affleck sztorije. Ezt viszont valószínűleg sosem tudjuk meg. Titeket érdekelt volna egy ilyen koncepció mentén készült Batman-film?

Ha a szóban forgó produkció nem is, Matt Reeves Batman-mozija egész biztosan eljut a mozivásznakra, a film premierje 2021. június 25-én lesz esedékes.