A Kill Bill szériát mindenki ugyanazokkal az arcokkal azonosítja. A főhős ugyebár Uma Thurman volt, aki szisztematikusan leszámol egykori társaival. Többek közt megskalpolta Lucy Liut is, de a végső cél – ahogy azt a cím is sugallja – a banda feje, Bill volt. Sajnos, mivel a trilógia elakadt a második rész után, Uma Thurman karaktere sosem tudta végigvinni bosszúhadjáratát. A napokban érdekes részlet derült ki Billről.

Quentin Tarantino szeret a legnagyobb színészekkel együtt dolgozni, így volt ezt a Kill Bill esetében is. Sőt, az egyes szerepeket egyenesen bizonyos színészekre szabja, úgy alkotja meg karakterüket, hogy az a legjobban illeszkedjen a kiszemelt színész személyiségéhez. Így történhetett, hogy Bill szerepét eredetileg nem David Carradine-ra írta meg. Az első kiszemelt ugyanis Warren Beatty volt. Billt éppen ezért teljesen más karakternek álmodta meg eredetileg, sokkal inkább egy amolyan gonosz James Bondot vizionált Tarantino.

Amikor eldőlt, hogy Beaty nem fogja eljátszani a szerepet, új színészek kerültek képbe. Ezek egyike Bruce Willis volt, aki Tarantino elképzelései szerint nagyjából ugyanolyan hitelesen alakíthatta volna Billt, mint Beatty. Kettejük Billje egészen másképp lett volna veszedelmes, mint amit végül Carradine megformált.

Ám végül a választás mégis az akkoriban eléggé elfeledett David Carradine-ra esett, aki miatt Tarantino alaposan át is alakította a karaktert. Így születhetett meg az a Bill, akit minden rajongó megismert, aki már a puszta nézésével is felállította a szőrt az ember hátán. De azért jó eljátszadozni a gondolattal, hogy Bruce Willis vajon mit hozott volna ki a karakterből…