Könyörgünk, készítsen már valaki eredetfilmet ennek az 5 zseniális filmes karakternek!

Miért imádjuk általában a kedvenc filmjeinket? Leginkább a bennük szereplő karakterek miatt. Mert oké, vannak menő autók, szép tájak, izgalmas és fordulatos sztorik, de mindezek fabatkát sem érnek a jól megírt és persze remekül eljátszott szereplők nélkül. És bizony vannak olyan zseniális karakterek is, akik valójában inkább csak mellékszereplők, mégis gyakran elviszik a show-t.

Rengeteg rajongó fejében megfordulhatott már a kérdés, hogy bizonyos kedvenc karaktereik miért ne kaphatnának saját mozit? Van erre is példa, kapott saját filmet Han Solo vagy épp Hobbs és Shaw ugyebár. De mi van a népszerű karakterek eredettörténetével? Nekünk is vannak kedvenceink, akiknek szívesen megismernénk a háttértörténetét.

Ilyen például Morpheus a Mátrix trilógiából. Oké, Neo volt a kiválasztott meg minden, de valójában Morpheus nélkül még mindig csak Mr. Anderson lenne. Bármennyire is Neo körül forgott az egész sztori, valójában Morpheus volt a második legfontosabb láncszem a gépezetben. Elvileg Neo előtt és után ő a legerősebb harcos, igazi vezető, aki valószínűleg elég fiatalon került ki a Mátrixból és egész életét a kiválasztott keresésének szentelte. Elég izgalmas karakter ő ahhoz, hogy jobban megismerjük kicsi közelebbről is.

Aztán itt van Töki A nagy Lebowski naplopója. Töki mást sem akar, csak békésen döntögetni a rekordokat a kedvenc tekepályáján, erre felbukkan két gengszter és tönkrevágja féltve dédelgetett perzsaszőnyegét?! A leglustább ember a földön címre aspiráló karakter úgy zseniális, ahogy van, amihez persze Jeff Bridges remek alakítása is kellett. Ő is megérdemelne egy eredetsztorit főleg, ha igaz, amit a filmben magáról állít. Mert akkor azelőtt, hogy a világ legnagyobb naplopójává vált volna, igazi aktivista lehetett. Már csak azért is érdekes ő, mert egy valóban létező aktivistáról, Jeffrey Dowdról mintázták.

Catherine Tramell karaktere férfiak egy egész generációját igézte meg, és ehhez elég volt egyetlen jelenet, abban is pusztán a keresztbe tett lábai megcserélése. Igen, az Elemi ösztön dögös gyanúsítottjáról van szó, aki az egekbe repítette Sharon Stone karrierjét. De maga Tramell karaktere az ikonikus jelenet nélkül is piszok izgalmas. Egy igazi rideg és számító alak, aki mellé végtelenül intelligens is. Bármikor képes manipulálni a környezetét és elhitetni bárkivel, hogy ő csak a körülmények szerencsétlen áldozata. Rengeteg a halál körülötte, igazán izgalmas előzményfilmet lehetne forgatni róla.

Ha már izgalmas előzményfilmről van szó, ehhez tökéletes alany lenne Vincent Vega is. A mókásan intellektuális bérgyilkos volt az egyik, aki remekül elvitte a hátán a Ponyvaregényt. Megnyert egy táncversenyt a góré nejével, kérdezés nélkül végez az áldozataival, de közben állandóan kérdez és tanul. Ki is Vincent Vega és hogyan vált a Los Angeles-i alvilág egyik vezetőjének elsőszámú bérgyilkosává? A legjobb talán az lenne, ha maga Quentin Tarantino rendezné meg az eredettörténetét.

A végére pedig sokunk gyerekkorának egyik leginkább meghatározó karakterét hagytuk. Az oroszlánkirály Mufasájának halála gyerekek millióit rengette meg a ’90-es évek derekán. A film persze az ő fiáról, Simbáról szól, aki később több filmet is kapott. De valójában Mufasa, a bölcs uralkodó is abszolút megérdemelne egy saját filmet. Hogyan lett király, miként alakult az élete és persze közben Zordon milyen szerepet töltött be abban. A Disney igazán szentelhetne egy mesét ennek a történetnek is.