Szeretnénk mindenekelőtt biztosítani azokat, akik nem láttám még a Bosszúállók: Végjáték című filmet, hogy alábbi cikkünk semmilyen cselekményleírást nem tartalmaz.

Kétségtelen, hogy nem csupán látványban és akcióban, de alighanem érzelmileg is rendkívül intenzívre sikeredetett a Végjáték. A Russo fivérek közel három órás játékidejű filmje mindeddig a legmonumentálisabb szuperhősfilm a Marvel elmúlt évtizedéből, mindezt ráadásul az óriási nézettség és bevételi számok is alátámasztják.

A filmet már Kínában is bemutatták, ám a vetítés után az egyik nézőt kénytelenek voltak korházba szállítani. Az ismeretlen nő teljesen a film hatása alá került, a cselekmény több pontján könnyekben tört ki, a gondok azonban akkor kezdődtek, mikor a hölgy nem tudta abbahagyni azt. Azonnal felkereste a sürgősségit, hiszen mindemellett légzési és koordinációs nehézségei is támadtak.

A nő feltételezhetően azóta már jobban van, hiszen az orvosok azonnal ellátták. A Bosszúállók: Végjáték már a hazai mozikba is megérkezett, így nézőknek valószínűleg alaposan fel kell készülniük arra, hogy a film érzelmileg csakugyan megviselheti majd őket.