Koronavírusban elhunyt A Bridgerton családdal Emmy-díjat nyert, Oscar-jelölt Marc PilcherA kép forrása: twitter.com/nicolacoughlan

Az Egyesült Királyságban élő sminkes és fodrász, aki A Bridgerton családon végzett munkájáért Emmy-díjat nyert, koronavírusban halt meg 53 évesen.

Pilcher halálát A Bridgerton család Penelope Featheringtonját alakító Nicola Coughlan erősítette meg.

“Megszakad a szívem Marc Pilcher, A Bridgerton család lenyűgöző és látnoki sminkes-fodrászának elvesztésétől. Marc nagyon szenvedélyes volt a munkáját illetően, és annyira rendkívül tehetséges. Nem egészen egy hónappal ezelőtt megnyerte az első Emmy-díját. Tragédia, hogy ilyen fiatalon távozott, amikor még annyi minden állt előtte. Egyszersmind ez emlékeztető példa arra, hogy a Covid még mindig egy nagyon is valóságos és jelenlévő veszély, kérlek, oltassátok be magatokat, és viseljetek maszkot, hogy ezzel védjétek magatokat és a többieket” - írja.  

Pilcher állítólag kétszer volt beoltva, és nem szenvedett alapbetegségben. 

Marc Pilcher 1988-ban kezdte a pályafutását a londoni West Enden. A 2000-es években fodrászként, stylistként és sminkesként helyezkedett el a televíziózás világában, és olyan sztárokkal volt alkalma együtt dolgozni, mint Judi Dench, Maggie Smith, Ralph Fiennes, Emily Blunt, Helena Bonham Carter vagy Ian McKellen

2019-ben Oscar-díjra jelölték a Két királynő kapcsán. 

Állítólag több Covid-tesztje is negatív lett, mielőtt Los Angelesbe utazott az Emmyre. Az Egyesült Királyságba való visszatérése után lesz rosszul, és az állapota hamar romlani kezdett. 

Nyugodjék békében!

(A beoltottak körében a kórházba kerülés illetve az elhalálozás rendkívül ritka. Az Egyesült Államokban 2021. szeptember 27-ig 22 115 ilyen esetet tartottak számon. Az országban eddig 183 millió embert oltottak be.)