Lady Gaga és Angelina Jolie van versenyben Kleopátra szerepéért

1963-ban készült el a filmtörténelem egyik legkalandosabban összehozott és egyik legnagyobb költségvetésű mozija, a Kleopátra - a gigantikus összegekből összehozott történelmi film majdnem csődbe vitte a 20th Century Foxot, mert a főszereplő Elizabeth Taylor rekordösszegű, 1 millió dolláros gázsit kért. A film egyik pikantériája, hogy a pletykák szerint a színésznő viszonya ekkor kezdődött Richard Burtonnel, ami a korabeli sajtó számára évekig biztosított alapanyagot.

A legendás nílusi uralkodónő történetét már sokan sokféleképpen dolgozták fel, és a hírek szerint érkezik egy újabb nagy költségvetésű darab a Sony gondozásában, amelynek címszerepére természetesen egy igazán nagy nevet kell majd keríteniük.

Erre nemrég képbe került a Csillag születik legújabb feldolgozásával zajos sikert akaró énekesnő, Lady Gaga is, akinek így nem mással, mint Angelina Jolieval kell ringbe szállnia a szerepért. Egy bennfentes szerint a verseny olyan szoros a két sztár között, hogy mind a kettőnek meghallgatásra kell majd mennie – ami nem túl gyakori egy A-listás név esetében. Ám annak idején Taylor Hollywood igazi királynőjévé nőtte ki magát a szereppel, így  nem kétséges, hogy az új változat főszereplőjére is hasonló siker vár majd.

A Sony szerint a film egy feminista szemszögből elmesélt, mocskos és véres politikai thriller lesz majd – ami mindenképpen érdekes felütésnek bizonyul a Nílus királynőjének történetéhez.