Lemondott a Sony éléről Amy PascalA kép forrása: Variety

Amy Pascal májusig tovább folytatja a munkát a Sonynál, majd a stúdióval karöltve saját produkciós céget alapít.

Lemondott Amy Pascal, a Sony Pictures Entertainment társelnöke és a Motion Picture Group igazgatója. Bár az új igazgató személyét egyelőre nem jelentették be, de az esélyesek között szerepel a Fox korábbi elnöke, Tom Rothman, a Sony Pictures Entertainment Motion Picture Group igazgatója, Doug Belgrad és a Columbia Pictures produkciós igazgatója, Michael De Luca.

Pascal eddigi karrierje irigylésre méltó, kevesen vannak a szakmában, aki olyan hosszú ideig foglalhatták el egy hollywoodi stúdió elnöki székét, mint ő. Pascal irányítása alatt olyan kritikai és közönségsikernek örvendő filmek készülhettek el, mint a Pókember, a A közösségi háló, a Zero Dark Thirty - A bin Láden-hajsza vagy a 21 Jump Street - A kopasz osztag.

Bár számos szakmai sikert ért el, az utóbbi hónapok a Sonyt ért hackertámadás, a Az interjú körüli bonyodalmak és a kiszivárgott emailek miatt elég rázósra sikerültek. A nyilvánosságra került levelezések miatt Pascalnak több hollywoodi A-listás  sztártól és producertől kellett nyilvánosan bocsánatot kérnie, köztük Angelina Jolie-val, Johnny Depp-pel, Leonardo DiCaprioval és Bradley Cooperrel.

Pascal májusi távozása után saját produkciós céget alapít, mely szorosan együtt fog működni a Sonyval, mely teljes mértékben finanszírozza majd a céget, cserébe az ott készült filmek jogaiért. A két cég közötti szerződés négy évre szól.

"Szinte az egész profi pályafutásomat a Sonynál töltöttem, lelkesít, hogy a Sonyval karöltve, melyet otthonomnak nevezek, új fejezetet nyithatok az életemben. Mindig is producer szerettem volna lenni" - áll Pascal nyilatkozatában.