A tavalyi év egyik legnagyobb filmes várományosának számított a Terminator: Sötét végzet végzet, ám a produkció végül jóval alulmúlta mind a kritikusok, mind pedig a rajongók elvárásait.

Valójában nem kis teher nehezedett a Sötét végzet készítőire, hiszen a nézők hosszú évtizedek óta nem láttak igazán jó Terminator filmet, a korábban megjelent Genisys, a Megváltás vagy épp A gépek lázadása szinte szó szerint aláásta a kultikus franchise renoméját.

Így már csak alapból is izgalmasan hangzott, hogy a Sötét végzet munkálataihoz producerként csatlakozott James Cameron, a rendezői széket pedig Tim Miller foglalhatta el, aki korábban a Deadpool-on is dolgozott. A siker akár garantált is lehetett volna, egy-egy későbbi interjúban pedig mind Cameron, mind pedig Miller elárulta, hogy jó néhány alkalommal összekülönböztek a film kreatív megoldásait illetően.

Mindehhez pedig már csak hab a tortán, hogy Linda Hamilton is visszatért Sarah Connor ikonikus szerepében, noha a színésznő néhány nappal beszélt arról, hogy többé nem szeretne Terminator filmekben szerepelni, mindezt pedig azzal indokolta, hogy feleslegesen nagynak érezte a nyomást, amit egy ekkora költségvetésű produkció okozni tud.

A színésznő egyik legfrissebb interjújában ráadásul azt is elárulta, hogy az ő elképzelései alapján Sarah Connor igencsak túlsúlyos alkattal tért volna vissza a történetben. „Amikor annak idején a közönség meglátta Sarah-t Az ítélet napjában, egész biztosan ledöbbentek. Ez egy olyan hatás, amire ezúttal is szükség lett volna, így szerettem volna, ha a karakterem kövér lenne” – nyilatkozta Hamilton.

Bárhogy is nézzük, ez nem feltétlenül segítette volna a Sötét végzet sikerét, mindenesetre Hamilton azt is elárulta, hogy szerepéhez egyszerűen őszre kellett festenie a haját, hogy idősebbnek tűnjön. Hiába, a színésznőn egyszerűen nem fog az idő.