Paul Walker kivételes csillag volt Hollywoodban. Tehetséges színész, szociálisan érzékeny férfi, szerető apa, világszínvonalú Jiu-Jitsu bajnok és egy olyan ember, aki egyszerűen nem értette, hogy ránézve erre a csodálatos világra, egyesek miért kérdőjelezik meg Isten létezését. A Halálos iramban  sztárja szoros barátságot ápolt filmbéli partnerével, Vin Diesellel. Diesel Walker lányának, Meadownak a keresztapja.

2013 novemberében Walker az Halálos iramban 7. részének atlantai forgatását követően hazatért Kaliforniába, hogy családjával és barátaival tölthesse a Hálaadást. November 30-án beszállt barátja, Roger Rodas piros Porsche Carrera GT-jének utasülésére. Néhány perc múlva már nem élt. Az autó egy telefonoszlopnak ütközött, 

a baleset következtében tűz ütött ki. Az akkor 40 éves sztár halála sokkolta a világot. Íme 10 érdekesség, amit eddig még nem tudtál a színészről:

1. 2 évesen pelenka reklámban szerepelt.

Walker 1973. szeptember 12-én született Glendale-ben, az Egyesült Államokban. Édesanyja divatmodell, édesapja díjnyertes ökölvívó volt. Ha nem is nyerte el a legaranyosabb csecsemő díját, egyértelműen fotogén volt. Két évesen szerepelt egy Pampers televíziós reklámjában. 

2. Filmes karrierjét a tengerbiológia ihlette, Walker  szenvedélyesen rajongott az óceánok és a tengerbiológia iránt. Egyszer elárulta, hogy azért ment Hollywoodba, hogy pénzt keressen, és kifizesse diákhitelét, hogy befejezhesse tengerbiológus tanulmányait. 

3. A box és a versenyzés a vérében volt

A gépkocsik és az ökölvívás csörgedeztek az ereiben. agyapja autóversenyző és ökölvívó, míg édesapja Paul, kétszeres Golden Gloves ökölvívó bajnok volt. Megszállottan imádta az autókat. Nem csak a sebesség, de a formatervezés szerelmese is volt. 

4. A 80-as és a 90-es években szappanoperákban szerepelt

Paul a 80-as évek közepén kezdett televíziós munkákat vállalni. Olyan sorozatokban szerepelt, mint a Út a mennyországba. 1992-ben, közel a 20-hoz, állandó szerepet kapott a Nyughatatlan fiatalok című szappanoperában, Brandon Collinst alakította.

5.Többször ki akart szállni

A Halálos iram 2001-es debütálásának köszönhetően Walkerből hirtelen sztár lett. De néhány évvel később kezdte úgy érezni, hogy a koncepció már unalmas, egyszerűen kilép.  Legalábbis a így nyilatkozott a Halálos iramban 5 bemutatója után. 

6. 2003-ban visszautasította Superman szerepét

Két évvel a Halálos iramban debütálását követően visszautasította Superman szerepét. Miért? Úgy tűnik, azt gondolta, hogy "egyszer Superman, mindig Superman", és hogy ha elvállalja a repülő szuperhős szerepét, örökre rajta marad a piros köpeny.

7. Lányával élt

Paul Walker lánya, Meadow, 13 évig élt édesanyjával, Rebecca Soteros-szel Havajon élt, mielőtt 2011-ben Kaliforniába költözött volna édesapjához.Walker végakaratában 25 millió dolláros vagyonát lányára hagyta, és törvényes gyámként édesanyját, Cheryl-t nevezte meg. 

8. Halálát követően feketeöves bajnokká avatták

Paul a brazil jiu-jitsu elkötelezett híve volt, és még halála előtt barna övet szerzett a sportágban. Paul 2013-ban történt halála után röviddel a mestere, Ricardo "Franjinha" Miller bejelentette, hogy posztumusz fekete övet ad tanítványának.

9. Halálát követően testvérei vették át szerepét a Halálos iramban 7. részében

Amikor Paul Walker 2013. november 30-án meghalt, felfüggesztették a Halálos iramban 7 forgatását. Amikor 2014-ben újraindult a forgatás, Caleb és Cody vették át testvérük jeleneteit.

10. Utolsó szavak

Amikor beült Roger Rodas vörös Porschejába, és azt mondta egy barátjának: "Hé,öt perc múlva itt vagyok."