Május a Disney+-on: 9 premierfilm és sorozat, amiről nem érdemes lemaradnod

A Disney+ a Disney, a Pixar, a Marvel, a Star Wars, a National Geographic, a Star, valamint az exkluzív Disney+ originals (saját gyártású) sorozatok és filmek streaming felülete.    

Minden jónak vége szakad egyszer, és májusban néhány ikonikus sorozat legendás fináléja megérkezik a Disney+-ra. A Grace klinika (Grey’s Anatomy) 19. évadának záró epizódja május 31-től elérhető, és bár A mandalóri (The Mandalorian) utolsó része is megérkezett, de májusban sem lesz hiány a remek sorozatokból! Ha szeretted a páncélos fejvadász kalandjait, ismerd most meg A nagy öreget is (The Old Man), a visszavonult CIA ügynök szerepében Jeff Bridges-szel, vagy kapcsolj ki A Simpson család (The Simpsons) szórakoztató részeivel. Idelent mutatjuk a májusi premierlistát.

#9

dráma | misztikus | thriller

Disney+

Egy nő kénytelen szembenézni múltjának rémálmaival, hogy megállítson egy titkos szektát, amely gyerekeket használ fel arra, hogy beteljesítse fő tervét. több»

Egy helyi lány eltűnése egy nőben gyermekkori emlékeket idéz fel, amikor egy magát Nemzetségnek nevező, egy nő által vezetett szekta tagja volt. A J.P. Pomare könyve alapján készült sorozat egy szekta túlélőjének rémálmait követi nyomon, aki kénytelen szembenézni múltjának démonjaival, hogy a jövőben megakadályozza az ártatlan gyermekek elrablását és lelki bántalmazását. Ez a hidegrázós pszichológiai thriller beférkőzik az elmébe, elmosva a határokat múlt és jelen, valóság és rémálom között. Május 24-től a Disney+-on.  
#8

49 Kráter  (2022)

(6) (1)

családi | dráma | horror | kaland | romantikus | sci-fi

Disney+

Apja halála után egy holdi bányászkolónián felnövő fiú négy legjobb barátjával együtt egy legendás kráter felfedezésére indul, mielőtt végleg áthelyezik egy másik... több»

A Kráter Caleb Channing felnőtté válásának kalandos történetéről szól, aki egy bányászkolónián nőtt fel a Holdon, majd apja halála után véglegesen egy idilli, távoli bolygóra költözik. Mielőtt azonban útnak indulna, hogy teljesítse apja utolsó kívánságát, három legjobb barátjával, Dylannel, Borneyval és Marcusszal, valamint egy újonnan érkezett földi társukkal, Addisonnal együtt elkötnek egy rovert, hogy egy utolsó közös kaland reményében felfedezőutat induljanak egy titokzatos kráterhez. Május 12-től nézheted.
#7

60 Még nem halott  (2023)

(1)

vígjáték

Disney+

Nell Serranót ismerhetjük meg, aki teljesen kiégett, újonnan egyedülálló és öregnek érzi magát, és azon dolgozik, hogy újrakezdje a 10 évvel ezelőtt hátrahagyott életét és... több»

A Még nem halott című sorozat főhőse a nemrég szinglivé vált, pénztelen, saját magát rakás szerencsétlenségnek címkéző Nell Serrano (Gina Rodriguez), aki próbálja újrakezdeni a tíz évvel ezelőtt maga mögött hagyott életét és karrierjét. Miután elvállalja az egyetlen munkát, amit talál, és gyászjelentések írásába fog, elkezd életvezetési tanácsokat kapni egy valószínűtlen helyről. Premier május 10-én.  
#6

dráma | sportfilm | vígjáték

Disney+

Az 1992-es film remake-je, amely két kosárlabdázó csalóról szól, akik összefognak, hogy egy kis plusz pénzt keressenek.

Az ikonikus film modern feldolgozásában a korábbi sztárjátékos, Jeremy, akinek a sérülései kettétörték a karrierjét, vonakodva, de összefog Kamallal, az egykor ígéretes kosarassal, aki vakvágányra vitte a saját pályafutását. Bizonytalan kapcsolataik, nyomasztó anyagi helyzetük és belső küzdelmeik közepette a két, látszólag különböző kosaras összefog, hogy még egyszer, utoljára megpróbálják megvalósítani az álmaikat. Premier május 19-én.
#5

dokumentum

Disney+

Ez a minisorozat Ed Sheeran magánéletét követi nyomon, aki többek között arról beszél, miként hatott életének egy nehéz időszaka a személyiségére és a zenéjére.... több»

Rendező: David Soutar
Szereplők: Ed Sheeran
A világsztár Ed Sheeran most először enged bepillantást magánéletébe ebben a kendőzetlenül őszinte dokusorozatban, miközben feltárja a zenéjét inspiráló mindenkit érintő témákat. A sorozat Edet követi, miután sorsfordító híreket kapott: a nézők elé tárja az életének legnehezebb időszakában átélt nehézségeit és sikereit. Ez asaját gyártású, négyrészes sorozat bemutatja az ikonikus slágerek mögött meghúzódó exkluzív felvételeket, soha nem látott személyes archívumokat barátaival, családjával és legendás stadionbeli fellépéseivel, amelyek betekintést engednek Ed világába. Május 3-tól a Disney+-on.  
#4

akció | vígjáték

Disney+

Jin Wangot követhetjük nyomon, egy átlagos tinédzsert, aki egyensúlyt szeretne találni a középiskolai társadalmi élete és a bevándorló otthoni élete között. Amikor az... több»

A Gene Luen Yang úttörő képregénye alapján készült sorozat egy átlagos amerikai tinédzser megpróbáltatásait és viszontagságait meséli el, akinek élete örökre megváltozik, amikor összebarátkozik egy mitológiai isten fiával. Egy fiatalember saját identitásáért folytatott harcának története, amelyet a család, a komédia és az akciódús kung-fu segítségével mesél el. Premier május 24-én.  
#3

animáció | családi | vígjáték

Disney+

Kövesd a Muppets zenekart, ahogy megpróbálják felvenni életük első albumát. több»

Negyvenöt évnyi rock'n'roll után az Electric Mayhem nagyszabású zenei utazásra indul, hogy felvegye első stúdióalbumát. Az ikonikus Muppet-rockzenekar – melynek tagjai Dr. Teeth, Floyd Pepper, Janice, Lips, Zoot és Állat – egy fiatal menedzser vezetése alatt a modern zeneipar őrületével szembesül, hogy végre platinalemezt kapjon. Premier május 10-én.
#2

37 The Kardashians  (2022)

(4)

valóságshow

Disney+

A Kardashian család visszatér ebben az új sorozatban, ami kevésbé lesz valóságshow - mint a Keeping up with the Kardashians - hanem egyfajta dokumentumszerű élményben lehet... több»

A kamerák újra akcióba lépnek: Kris, Kourtney, Kim, Khloé, Kendall és Kylie ismét bepillantást engednek az életükbe. A nézők nyomon követhetik, ahogy az anyaság, a közös gyereknevelés és saját birodalmuk felépítése között lavíroznak. Összetartozásukat kihívások nehezítik, számos feszültség merül fel, de családként, közösen vészelik át a viharokat. A 3. évad premierje május 25-én lesz.  
#1

dráma | életrajzi | történelmi

Disney+

Ez a minisorozat egy holland nő, Miep Gies figyelemreméltó történetét mutatja be, aki életét kockáztatva több mint két éven át bújtatta Anne Frank családját a nácik elől a... több»

Az inspiráló igaz történeten alapuló sorozat Anne Frank bújtatójáról, Miep Giesről szól, Otto Frank titkárnőjéről. A holland ellenállás segítségével Miep és férje Frankékat és még számtalan embert védett meg a náciktól a második világháborúban. A modern érzékenységgel elmesélt Anne Frank bújtatója felfrissíti a történelmet, és minden eddiginél aktuálisabbá teszi Miep történetét. Arra készteti a nézőket, hogy feltegyék maguknak a kérdést: mit tettek volna Miep helyében, és vajon a napjainkban lenne-e bátorságuk szembeszállni a gyűlölettel. Amíg mások tétlenül nézték a történéseket, addig Miep a saját eszközeivel próbált segíteni. (május 2.)