Az Echo, a 2024-es év első Marvel tévésorozata bemutatkozott a Disney+-on, és rögtön igen pozitív kritikai fogadtatásban részesült.

A minisorozat, amelynek főszereplője Alaqua Cox (Maya Lopez/Echo) több szempontból is egyedülálló. Az első, és az egyik legfontosabb, hogy mind az öt epizódja egyidejűleg került fel a streamingszolgáltató platformjára, mellyel az Echo az első MCU-s tévésorozat, melynek összes részét már a premier napján is bedarálhattad. Továbbá ez az első, Marvel Spotlight banner alatt kiadott ‘szuperhős’ széria, melynek keretein belül kisebb léptékű, a mozis univerzumtól elkülönő, karakterközpontú történetekre fókuszál a Marvel. Végül, de nem utolsósorban, az Echo 16-os korhatár karikával érkezett, és ezáltal erőszakosabb, keményebb és sötétebb mint gyakorlatilag bármi, amit eddig a Marveltől láthattunk.

A sorozat, amelyben olyan színészek szerepelnek, mint Vincent D'Onofrio (Wilson Fisk/Vezér) és Charlie Cox (Matt Murdock/Daredevil), az indián származású Maya gyökereit és összetett kapcsolatait vizsgálja, különösen Fiskkel, a képregények rajongóinak viszont annyit mindenképp érdemes tudni, hogy Sydney Freeland rendező megváltoztatta Maya képregényes háttértörténetét, hogy jobban tükrözze indián származását, és ez egyáltalán nem vált a történet kárára, sőt! A sorozat feltárja Maya múltját, Fisk bűnözői birodalmához való csatlakozását illetve az attól való eltávolodását, valamint különleges képességeit, mindezt egy akciódús, de meglepően mély, drámai történetbe csomagolva.

Ha tehát egy egyedülálló Marvel-szériára vagy kíváncsi, mely ötvözi a bűnügyi drámák elemeit a főszereplő örökségében gyökerező spirituális aspektusokkal, az Echóval egész biztosan nem fogsz melléfogni, és ezt nem csak mi állítjuk, hanem a kritikusok is.

Az Echo már streamelhető a Disney-on.

58 Echo  (2024)

akció | dráma | kaland | krimi | misztikus | sci-fi

Maya Lopeznek szembe kell néznie a múltjával. Életében akkor léphet tovább, ha újra kapcsolatba kerül indián gyökereivel és megérti a család és a közösség jelentőségét. több»