Már a Netflixen: Rákaptak a hazai nézők az új akció-kaland sorozatra, már a 2. legnézettebb jelenleg

Új hét, új sorozat az első helyen a Netflix sorozatok listáján. A hétvége folyamán a Kincskereső kalandorok a második helyre ért fel a hazai nézők körében, rögtön Úriemberek mögé. A kikötő törvénye a harmadik.

"Mi vagyunk a tökéletes banditák. Mi bajunk lehet?" - hangzik a szlogen és valóban, mi lehetne a baj, hiszen a sorozat debütálását követően igen gyorsan beelőzte Guy Ritchie alkotását és ezzel a harmadik helyre küldte A kikötő törvénye című sorozatot is, amely legalábbis a véleményeket illetően (pontszámot még nem tudunk mondani) mindenképp jobb értékeléssel rendelkezik.

A mafab közösségtől eddig egy szöveges vélemény érkezett az Indiana Jones és Lara Croft nyomdokaiba lépni kívánó(?) sorozatról, az pedig nem épp bíztató: "Harmatgyenge produkció, amolyan tucatsorozat. Sok eredeti nincs benne, az alakítások éppen csak elmennek - már amikor - és úgy általában kissé unalmas is." - írta firczy nevű tagunk.

Ha ez nem riaszt el benneteket és van Netflix előfizetésetek, akkor csak menjetek a sorozat mafab adatlapján található Netlfix ikonra (Hol nézheted fül alatt) és indulhat a kincsvadászat!

De addig is, lássuk, mit tudunk a mexikói kincskeresősdiről!

Hol játszódik a sztori és mennyi a valóságalapja?

Elsősorban a mexikói Yucatán-félszigeten játszódik és némi, bár igen kevés valóságos elemet tartalmaz: egész pontosan történelmi utalásokat a maja kultúra számos valós aspektusára.

Luis Fernández de Montejo kitalált karakter, de az általa említett spanyol hódító őse - Francisco de Montejo - valós volt, akárcsak Juan de la Cosa térképész. Mindketten a 15. és 16. században éltek. 

A kincs eredete szintén a valóságban gyökerezik: Calakmul városa, ahol Miguel és csapata aranyat keres, egy valódi régészeti lelőhely a mexikói Campeche-ban. Calakmul egykor Kígyóbirodalom néven ismert maja város volt, amelyet a hatalmas Kaan, azaz Kígyó dinasztia irányított. Állítólag egy Aj Took nevű kígyókirály volt az utolsó uralkodó, akit Luis említ Miguelnek az első részben.

Hogy valóban ő volt-e - vagy hogy voltak-e olyan rejtett kincsei, mint a sorozatban -, az vitatható, de a Kígyókirályoknak szentelt ősi műkincseket évek óta találnak szerte Közép-Amerikában.

Mi történik az eredeti címén Bandidos, azaz Banditákban?

A szélhámos Miguel (Alfonso Dosal) teljesen le van égve, és pénzre van szüksége, hogy kisegítse legendás régész apját, Juan Moralest (Bruno Bichir), aki Alzheimer-kórban szenved. Miközben egy luxusszállodában dolgozik, Miguel megpillantja régi cimboráját, Lilit (Ester Expósito), akinek abból áll a "tolvaj karrierje", hogy gazdag emberektől csalja ki a vagyonukat... a lány persze nem akar tőle semmit. Innen szép nyerni. 

Minden megváltozik, amikor Miguel felfedezi a Kígyókirály kincsének térképét - apja Mobydickjét [metafora a levadászhatatlan kincsre]. Ekkor Miguel elhatározza, hogy ő lesz az első, aki megtalálja a megtalálhatatlant.

Így hát egy csapat furcsa figurát toboroz - köztük Lilit, egy Lucas nevű tinédzser játékost és Miguel hamisítással foglalkozó nagybátyját (Juan Pablo Medina) -, hogy a történelmi maja kincs nyomába eredjenek. Sajnos hamarosan rájönnek, hogy kegyetlen vetélytársak üldözik őket, így kénytelenek lesznek a mexikói Karib-tenger veszélyes ásatási helyszínein átkelni, és fejvesztve menekülni... 

akció | kaland | krimi

Egy csapat nemzetközi kincsvadász élete egyik legnagyobb kalandját tervezgeti – vajon sikerül meglépniük a kincsekkel? több»