A nagy dobás című filmdráma június 9. után eltűnik a Netfilxről, már nincs sok időd bepótolni!

A nagy dobás egy 2015-ös amerikai életrajzi krimi-dráma film, amelyet Adam McKay rendezett és írt. A film társszerzője Charles Randolph, és Michael Lewis 2010-ben megjelent A nagy dobás: A Wall Street tartja a tétet című könyvén alapul, amely bemutatja, hogy a 2007–2008-as pénzügyi válságot hogyan váltotta ki az Egyesült Államok ingatlanpiaci inflációja.

A film négy főhőse (akiket Brad Pitt, Steve Carell, Ryan Gosling és Christian Bale alakít) még időben rájön, hogy a bankok felelőtlen hitelpolitikája révén küszöbön áll egy újabb hatalmas világválság. Hiába figyelmeztetik az illetékeseket a közelgő veszélyre, azok nem hallgatnak rájuk. Elhatározzák, hogy tudásukat felhasználva cégükkel olyan befektetéseket hajtanak végre, melyek a válság során szép hasznot eredményeznek.

A film nem ért el elsöprő sikert a box office-okban, az értékelése azonban kiemelkedő: a Rotten Tomatoes-on 89%-on, a mafabon 79%-on áll.

Ha felkeltette az érdeklődésed a film, a mafabos adatlapról a Netflix logóra kattintva el is indíthatod, amennyiben van előfizetésed a streamingszolgáltatónál.

dráma | életrajzi | történelmi | vígjáték

A nagy dobás című filmdráma Michael Lewis azonos című regénye alapján készült. Négy főhőse még időben rájön, hogy a bankok felelőtlen hitelpolitikája révén küszöbön... több»