Lisa Frankenstein című horrorvígjátékban egyedi fordulatot kap a Frankenstein-történet: nem egy őrült tudós, hanem egy különc tinédzserlány éleszti fel a holtakat.

A középiskolai outsider, Lisa (Kathryn Newton), aki a temetőben érzi otthon magát és régmúlt idők szerelméről álmodozik, életre kelt egy jóképű, 1847-ben elhunyt fiatalember (Cole Sprouse), és igyekszik belőle embert formálni, testrészeket "kölcsönözve" másoktól, akik nem feltétlenül önként adták azokat.

Ez a film nem egy szokványos romantikus történet, de annál ígéretesebb: a forgatókönyvet Diablo Cody írta, aki 2007-ben Oscar-díjat nyert a Juno forgatókönyvéért, és olyan filmekkel tett szert népszerűségre, mint a Pszichoszingli és az Ördög bújt beléd.

Kathryn Newton számára az "Ifjú Frankenstein" című klasszikus horrorvígjáték volt az inspiráció forrása, különösen Gene Wilder alakítása, Cole Sprouse számára pedig ez a szerep új mérföldkőnek számít pályafutásában, hiszen egy teljesen új színészi technikát kellett alkalmaznia, mivel a karaktere nem tud beszélni.

Ha kíváncsi vagy a filmre, feburár 8-án már a hazai mozikban nézheted.

fantasy | horror | vígjáték

Az elismert író, Diablo Cody szerelmi története egy meg nem értett tinédzserről és középiskolai szerelméről szól, aki történetesen egy jóképű hulla. Miután egy sor... több»