A Marvel moziverzum egyik legérdekesebb karaktere kétségtelenül Pókember, hiszen ő eredetileg a Sony égisze alá tartozik, az összes korábbi filmjét ők készítették. Viszont a Disney és a Sony közreműködésének hála apránként a két mozis univerzum egyre közelebb kerül egymáshoz. Ennek egyik eddigi legjobb lépése a Pókember: Nincs hazaút, amellyel trilógiává vált a Disney-féle Pókember sztori is.

A Pókember: Hazatérés és a Pókember – Idegenben után (plusz a Bosszúállók-filmek után) Tom Holland ebben öltötte magára eddig utoljára Peter Parker, alias Pókember szerepét. A sztori egyenes folytatása a Pókember: Idegenbennek, amelyben Mysterio az egész világ tudtára adta, hogy ki is valójában Pókember. A még mindig csak tinédzser szuperhős jobb ötlete nem lévén végül Doctor Strange-hez fordul segítségért, aki a kezdeti vonakodás után mégis hajlandó elvégezni egy varázslatot, ami elvileg kitörli az emberek emlékezetéből, hogy ki is Pókember. A gond csak az, hogy a varázslat túl instabil és több párhuzamos univerzumból is áthozott szupergonoszokat, akikkel most épp ennek a Pókembernek kell felvenni a harcot.

A Pókember: Nincs hazaút sokak szemében az egyik, ha nem a valaha volt legjobb Pókember-mozi. Ebben jelentős szerepe van, hogy a készítők előrántották a cilinderjükből az előző két trilógia (igaz, a második trilógia végül nem fejeződött be és csak két filmet ért meg) szereplőit is. A filmben így felbukkan mindhárom Pókember, mellettük Zöld Manó, Homokember, Dr. Octopus, Electro és a Gyík is.

A filmet az első két részhez hasonlóan Jon Watts rendezte, akinek a szereposztást tekintve nem volt nehéz dolga, hiszen mindegyik szereplő adott volt. Tom Holland mellett ott van Zendaya, Benedict Cumberbatch és Marisa Tomei is, illetve láthatjuk még az állandó (és tökéletes) J.J. Jamesonként J.K. Simmonst, Zöld Manóként Willem Dafoe-t, Electróként Jamie Foxxot, Dr. Octopusként Alfred Molinat, Homokemberként Thomas Haden Churchöt, Gyíkként pedig Rhys Ifanst. Mellettük még felbukkan Jon Favreau, Andrew Garfield és Tobey Maguire is.

A Pókember: Nincs hazaút hatalmasat ment nemzetközi szinten és hazánkban is a mozikban. Világszerte összesen közel kétmilliárd dollár bevételt hozott, míg hazánkban is elérte az egymilliárd forintot a kasszáknál. A film tehát a mozikban abszolút tarolt, de most új reneszánszát élheti, ugyanis megérkezett a Netflix kínálatába is. Ha van élő előfizetésed a platformra, akkor a film itteni adatlapján a megfelelő logóra kattintva holnaptól már meg is nézheted!