Már tudjuk, melyik filmben alakítja újra Batmant Michael Keaton

Azt már egy ideje lehet tudni, hogy Michael Keaton bő harminc év után újra Batman szerepébe bújik, mostanra az is kiderült, hogy pontosan melyik filmben fogja megtenni mindezt. Egyelőre nem arról van szó, hogy máris Robert Pattinson utódját keresnék, hanem arról, hogy a 2022-ben érkező Flash – A Villám egyik főszereplője lesz.

A Flash – A Villám történetének fő mozgatórugója viszont az időutazás lesz, ami filmes berkekben közismerten az egyik legmegbízhatóbb bajforrás. Ha valaki azért utazik vissza a múltba, hogy ott egy eseményt megakadályozzon vagy megváltoztasson, akkor garantált, hogy ezzel csak több galibát okoz, mint hasznot.

Így lesz ez a Flash – A Villám-ben is, amelyben a villámléptű szuperhős az anyja halálát szeretné megelőzni. Ezzel viszont alaposan összekuszálja a tér-idő kontinuumot, és egy alternatív idősíkot hoz létre. Ebben a rejtélyes gyilkos nem Bruce Wayne szüleit, hanem őt lövi le, hogy ezzel Thomas Wayne-ből hozza elő Batman alteregóját.

Bár ezt egyelőre hivatalosan nem erősítették meg, de jó esély mutatkozik rá, hogy Michael Keaton ezt a Batmant keltheti majd életre. Ugyanakkor egyelőre semmi sem biztos, mivel a filmet rendező Andy Muschietti egy interjúban csupán annyit árult el, hogy Michael Keatonnek nagyon fontos szerepe lesz a filmben, azt viszont nem, hogy micsoda.

Ahogy arról már mi is beszámoltunk, a készülő Flash – A Villám filmben egy másik Batman is feltűnik majd, méghozzá a Ben Affleck által megformált változat. Azt pedig csak tippelni lehet, hogy a kettő közül melyik lesz a jobb.