Andrew Dominik új filmje Marilyn Monroe életét meséli el újra. A Szöszi Ana de Armas főszereplésével mától a Netflixen.

AMIT TUDNOD KELL

A Szösziben Andrew Dominik filmrendező Marilyn Monroe történetének merész újraértelmezését mutatja be Ana de Armas főszereplésével, aki az ikonikus szőke bombázó fiktív alakját alakítja. 

"A filmünk nem lineáris vagy konvencionális; érzéki és érzelmi élményt kíván nyújtani" - mondta de Armas a Queue-nak. A Joyce Carol Oates 2000-ben megjelent bestseller regénye alapján készült film tele van Monroe-filmklasszikusok jeleneteinek újrajátszásával. De még ezekben az ismertebb pillanatokban is átértékeli a színésznő belső életét. Ez egy rémült fiatal nő története, aki egy hollywoodi szupersztár karrierjének csapdájába esett. Hogy csak egy kis ízelítőt kapj ebből a történetből, összegyűjtöttünk mindent, amit tudnod kell.

SZEREPLŐGÁRDA

A Marilyn Monroe-t (született Norma Jeane Mortenson) alakító de Armas mellett a film all-star szereplőgárdájában megtaláljuk Adrien Brodyt és Bobby Cannavale-t, ők alakítják Monroe két férjét, a drámaírót és a volt sportolót, Julianne Nicholson pedig Norma Jeane édesanyját, Gladyst. A filmben Sara Paxton, Xavier Samuel és Evan Williams is feltűnik.

A KULISSZÁK MÖGÖTT

Ahhoz, hogy Monroe-vá alakuljon át, de Armas naponta két és fél-három órát töltött sminkeléssel, a kész filmben 100 jelmezben látható. A 47 napos forgatás során a Szöszi 25 helyszínen forgott Los Angelesben és környékén, köztük két legendás filmstúdióban (Warner Bros. és 20th Century Fox), a híres Musso & Frank étteremben és Malibu gyönyörű strandjain. A filmkészítők gyakran ugyanazon a terepen jártak, mint maga Marilyn; a forgatás a hollywoodi Raleigh stúdióban kezdődött, közel a sztár egyik gyermekkori otthonához.

MIT MONDANAK A KRITIKUSOK?

A filmet nagy várakozás előzte meg, és ezzel együtt az elvárások is elég magasak voltak. A kritikusok elvárásait jelen állás szerint nem sikerült megugrania a filmnek, mely meglehetősen vegyes fogadtatásban részesült. A RottenTomatoes kritikaaggregátor portálon jelenleg 52 százalékon áll, de abban nagy egyetértés mutatkozik, hogy Ana De Armas nagyszerű alakítást hoz.

AZ ELŐZETES

Ha kedvet kaptál a filmhez, a mafabos adatlapról rögtön el is indíthatod a Lejátszás a Netflixen mezőre kattintva, ha van előfizetésed a streamingszolgáltatónál, idelent pedig mutatjuk az előztest is. Ha pedig még többre vagy kíváncsi, olvasd el a cikkünket arról, hogy Ana De Armas miként vélekedik arról, hogy filmbéli meztelenkedése vírusként fog terjedni a neten.

48 Szöszi  (2022)

családi | dráma | életrajzi | misztikus | romantikus

A filmben, Andrew Dominik rendező tolmácsolásában megismerhetjük Marilyn Monroe életét és munkásságát. A produkció alapját Joyce Carol Oates azonos című regénye... több»