Az animációs filmek egyik legnagyobb királya kétségtelenül a Gru-franchise. De nem is a gonosztevő kalandjai fogták meg a nézőket, hanem természetesen a Minyonok. Ezek az apró, sárga cukorkára emlékeztető kis lények, akik beszéd helyett csak zagyválnak és egyszerűen képtelenség őket nem szeretni. Számos filmben láthattuk már őket, közülük a legutóbbi, a Minyonok: Gru színre lép épp most érkezett meg a Netflixre.

Az előzménysztoriból megtudhatjuk, hogyan vált valóra egy 12 éves fiú álma, hogy ő legyen a világ legnagyobb szupergonosza. A borzas hajú, trapézgatyás Gru kertvárosi kamasz a 70-es években. Az Álnok Hatos nevű szupergonosz szupercsoport rajongójaként tervet kovácsol, hogy elég gonosz legyen ahhoz, hogy beállhasson közéjük. Szerencsére segítsége is akad az állandóan galibát okozó hűséges minyonok személyében.

Amikor az Álnok Hatos elkergeti a főnöküket, a legendás harcost, Willám Kezet, Gru jelentkezik tagnak. A dolog nem megy jól, és még rosszabbra fordul, amikor Gru túljár az eszükön, és hirtelen azon kapja magát, hogy ő lett a csúcsgonoszok halálos ellensége. Menekülés közben Gru váratlan forrásból kér segítséget: magától Willám Kéztől, és rájön, hogy olykor még a rosszfiúknak is elkél egy kis baráti segítség.

A filmet Kyle Balda és Brad Ableson párosa rendezte, akik Brian Lynch, Matt Fogel és Cinco Paul forgatókönyvéből dolgoztak. A szereplőket igazi hollywoodi sztárok szólaltatják meg: Steve Carell, Dolph Lundgren, Jean-Claude Van Damme, Julie Andrews, Alan Arkin, Michelle Yeoh és Lucy Lawless is hallható benne.

A Minyonok: Gru színre lép már korábban is elérhető volt a Telekom TVGO és a SkyShowtime kínálatában. De ezeknél sokkal nagyobb tömegeket ér el a Netflix, ahol épp most debütált a film. Ha meg szeretnéd nézni, akkor csak kattints az itteni adatlapján a platform logójára – feltéve persze, hogy van élő előfizetésed!