Az Antracit egy thriller egy rejtélyes módon eltűnt riporterről és a lányáról, aki a keresésére indul.

A francia Netflix sorozat egy híradós riporter gyanús eltűnését követi nyomon, akit kiber-nyomozó lánya, Ida egy kis hegyi városig követ, hogy megmentse őt. 

A festői látkép ellenére a város veszélyes titkokat rejteget. Miközben egy tökéletes bűnbak, Jaro Gatsi, egy fiatal bűnöző, érkezik a városba. A férfi azért jött, hogy helyrerakja az életét, azonban hamarosan gyilkossággal vádolják.

Az epizódok során Ida és Jaro élete összefonódik, és a kérdéseikre adott válaszok a saját múltjukban gyökereznek. 

A Versailles színésznője, Noémie Schmidt játssza Ida szerepét, míg a rapper és színész Hatik (valódi nevén Clément Penohat) Jarót alakítja.

A további szereplők között található Camille Lou, Jean-Marc Barr, Kad Merad, Stefano Cassetti és Raphaël Ferret.

Miután egy riporter váratlanul eltűnik, lánya, Ida elindul, hogy felkutassa őt. Keresése során egy hegyek között fekvő kisvárosra bukkan, amely szekták és gyilkosságok halálos titkait rejti.

Amikor azonban egy fiatalembert, Jaro Gatsit 30 évvel a gyilkosság után megvádolnak egy nő meggyilkolásával, ő és Ida is belevágnak az igazság kiderítésébe, ami váratlan, megdöbbentő eredményeket hoz.

A Netflix teljes szinopszisa így szól: "1994-ben egy alpesi kis faluban működő szekta tömeges öngyilkossága kerül a címlapokra... Harminc évvel később egy nő meggyilkolása, akit e különös közösség rituáléit követve öltek meg, romba dönti a lakosok által helyreállított kényes egyensúlyt.

"A tökéletes bűnbak, Jaro Gatsi, egy fiatal bűnöző, aki azért érkezett a hegyekbe, hogy rendbe hozza az életét. Ehelyett hamarosan gyilkossággal vádolják. Bizonyítani akarja ártatlanságát, és váratlan segítséget kap Idától, egy különc és hiperaktív strébertől, aki eltűnt apját keresi... Hamarosan rájönnek, hogy az ügybe való belekeveredésük nem a véletlennek köszönhető, és hogy a válaszok, amelyeket keresnek, saját múltjuk titkaiban gyökereznek...".

Ha szívesen megnéznéd a sorozat első évadát és rendelkezel Netflix előfizetéssel, akkor nincs más dolgod, mint a széria mafabos oldalán található, “Hol nézheted” szekció alatti Netflix gombra kattintani.

26 Antracit  (2024)

dráma | krimi | misztikus | thriller

Egy régi ügy újra előkerül, amikor egy riporter eltűnik, és a webdetektív lányát egy kis hegyi városba vezeti, ahol egy szekta, titkok és halál kísért. több»