Sétáltál már valaha az utcádon egy csípős októberi napon azt kívánva, bárcsak a szomszédaid beletették volna magukat a halloweeni dekorációba? Csak egy kis lámpás itt, egy csontváz ott - tudod, csak az alapok. Nos, A Bridge Hollow-i átok dekorációi nem csak megvilágítják a környéket - hanem életre is kelnek. 

MIRŐL SZÓL?

A hátborzongató film egy családot követ, akik Brooklynból költöznek Bridge Hollow kisvárosába. A cselekmény azonban tovább bonyolódik, amikor az apa (Marlon Wayans) és tinédzser lánya (Priah Ferguson), akik nem feltétlenül értenek egyet, váratlanul kénytelenek összefogni, hogy megmentsék a városukat. Hogy miért? Nos, természetesen Stingy Jack, egy ősi szellem miatt, aki minden halloweeni dekorációt életre kelt és pusztítást okoz.

MIT MOND AZ ALKOTÓ?

A Bridge Hollow rendezője és executive producere, Jeff Wadlow a Tudumnak elmondta, hogy gyerekkorában "hatalmas Halloween-rajongó" volt. Wadlow szerint ez a film volt számára a "lehetőség, hogy egy kis világot építsen (...)". 

Így amikor a film képi világának megtervezésére került a sor, Wadlow a benne rejlő gyerek fantáziáját használta fel, hogy olyan művészetet hozzon létre, amely tele van "apró nyomokkal és utalásokkal".

"Gyilkos bohócokat kellett terveznem és támadó csontvázakat, egyfajta Ray Harryhausen tisztelgésként" - meséli a Tudumnak. De vannak itt denevérek, egy pók, és néhány különösen hátborzongatóan hátborzongató lámpás is.

A STRANGER THINGS SZÍNÉSZNŐJE

 Azok a nézők, akik idén nyáron falták fel a Stranger Things 4. évadát, még többet láthatnak majd Priah Fergusonból, aki a fantasy-sorozatban a koraérett Dungeons & Dragons-játékos, Erica Sinclairt alakítja. "Azt hiszem, több képernyőidőt kapott a filmünkben, mint a Stranger Things összes évadában együttvéve. Szóval, ha Priah-rajongó vagy, imádni fogod a filmünket" - cukkolja Wadlow. 

A FŐSZEREPLŐK KÖZTI ‘KÉMIA’

Különösen örült annak, hogy a Wayans-szal való találkozás után milyen érzelmi komplexitást tudott nyújtani. "Teljesen el voltam ragadtatva. De mindenképpen volt egy olyan pillanat, amikor azt mondtam: "Győződjünk meg róla, hogy ez a megfelelő párosítás", mert ez nem pontosan ugyanaz a szerep, amit a Stranger Thingsben játszott"." Wadlow dicsérte Wayans azon képességét is, hogy azonnal kapcsolatot tud teremteni a közönséggel, miután látta őt a képernyőn felnőni "egy fiatal punkból mostanra apává válni". 

"Azt hiszem, a tévében játszott apát, de talán ez az első filmje, ahol apát alakít" - mondta. "És nagyon tetszik, hogy ezt egyszerűen felvállalja, és hogy a közönség vele utazik az életének minden egyes szakaszában".

A Wayans és Ferguson közötti kémia a Kelly Rowland által alakított feleségével való kapcsolatára is kiterjed. "Igazi öröm volt egy olyan történetet elmesélni egy feleségről és egy férjről, akik szeretik egymást, és nincsenek konfliktusban" - teszi hozzá Wadlow. "És egyszerűen érezni lehet a szeretetüket. Úgy értem, azt hiszem, valójában egy kicsit több konfliktus volt a lapon, de Kelly és Marlon annyi kémiát és szeretetet hozott, hogy még ha van is némi konfliktus a párbeszédekbe írva, érezni a szeretetnek ezt a mögöttes alapját a kapcsolatukban"."

MIRE SZÁMÍTHATSZ?

Wadlow reméli, hogy a nézők csodálattal távoznak a Bridge Hollowból. "Gyerekkoromban imádtam Steven Spielberg, Chris Columbus és Richard Donner filmjeit, azt a nosztalgikus érzést, hogy valami különlegeset, mást és varázslatosat látok. És mi is ezt próbáltuk elérni ezzel a filmmel. Tényleg azt a 80-as évekbeli Amblin [Entertainment] hangzást akartuk, de modern érzékenységgel, és remélem, hogy ezt tapasztalják az emberek, amikor megnézik a filmet."

AZ ELŐZETES

Ha felkeltette az érdeklődésedet a film, nézd meg az előzetest idelent, ha pedig kedvet kaptál hozzá, ide kattintva látogass el a mafabos adatlapra, ahol a Lejátszás a Netflixen mezőre kattintva rögtön el is indíthatod, amennyiben van előfizetésed a szolgáltatónál.

családi | kaland | vígjáték

Egy tizenéves lánynak, aki halloweenkor véletlenül elszabadít egy ősi és pajkos szellemet, amelynek hatására a dekorációk életre kelnek és pusztítást végeznek, össze kell... több»