A Legendás állatok és megfigyelésük - Dumbledore titkai című filmmel a Harry Potter rajongók újra elmerülhetnek abban a varázslatos világban, amit 2016-ban a Legendás állatok és megfigyelésük teremtett.

A Legendás állatok franchise utolsó, 2022-es kalandjai mától az HBO Maxon láthatók. 

Az eredeti Legendás állatok film Newt Scamandert útját követi, aki mindenféle fantasztikus lénnyel teli varázslatos bőröndjével Amerikába utazik. A cselekmény túlnyomó része arról szól, hogy Newt állatai elszabadulnak az 1920-as évekbeli New Yorkban. Newt társai, Tina és Queenie Goldstein, valamint a mugli Jacob Kowalski segítségével igyekszik őket összegyűjteni. A film tetőpontján kiderül, hogy a galiba okozója a hírhedt sötét varázsló, Gellert Grindelwald.

A Legendás állatok és megfigyelésük - Dumbledore titkaiban Albus Dumbledore rájön, hogy a hatalmas sötét varázsló, Gellert Grindelwald terve, hogy átvegye az uralmat a varázslóvilág felett. Egyedül nem képes őt megállítani, ezért megbízza Newt Scamandert, hogy egy bátor csapat élére állva, amely varázslókból, boszorkányokból és egy bátor mugli pékből áll, csapjon össze Grindelwald növekvő követőtáborával. Emellett természetesen számtalan régről ismer és új varázylatos lény is felbukkan a széria harmadik részében.

A franchise négy főszereplője: Eddie Redmayne, Katherine Waterston, Dan Fogler és Alison Sudol. Mellettük más, korábbi szereplők is visszatérnek, mint Ezra Miller, Callum Turner és Jude Law.

Ha szívesen megnéznéd a filmet, mely a hazai mozikban 450 millió forintnál is többet keresett, és rendelkezel HBO Max előfizetéssel, akkor nincs más dolgod, mint a mozi mafabos adatlapján található, “Hol nézheted” szekció alatti HBO Max gombra kattintani.

családi | fantasy | kaland

Történetünk immár harmadik fejezetéhez érkezett, amelyben a varázslóvilág két részre szakadt. Gellert Grindelwald összegyűjtötte követőit, sötét terve pedig megvalósulni... több»